Aktywne Wpisy

atteint +199
utknąłem w windzie w centrum handlowym.
pomoc ze strony ochrony obiektu okazała się c---a warta, więc czekam na dotarcie zewnętrznego technika c--j wie skąd i za ile.
mam ze sobą namiot i końcówkę wkładu w efajce. gdybym miał zapaliłbym jointa.
pomoc ze strony ochrony obiektu okazała się c---a warta, więc czekam na dotarcie zewnętrznego technika c--j wie skąd i za ile.
mam ze sobą namiot i końcówkę wkładu w efajce. gdybym miał zapaliłbym jointa.
źródło: 1000001563
Pobierz
Megasuper +759
Kto daje napiwki w restauracjach wspiera patologie
źródło: temp_file1455790165215871587
Pobierz

https://www.wykop.pl/wpis/48626071 zapraszam wszystkich do udziału w drugiej części finansowego #ama
Na codzień zajmuję się doradztwem inwestycyjnym i optymalizacją podatkową. We współpracy z moją firmą realizujemy także tematy kredytowe, ubezpieczeniowe i prowadzimy szkolenia mające na celu zwiększenie świadomości finansowej wśród Polaków. Zapraszam także do zapoznania się z poprzednią edycją w której odpowiedziałem na ponad 100 pytań. Bezpłatne konsultacje można odbyć ze mną w formie wideokonferencji lub mailowo. Zapraszam do wiadomości prywatnej wszystkich którzy chcieli by pomóc sobie i podjąć jak najlepsze decyzje finansowe w obliczu kryzysu który właśnie się zaczął.
Dajcie kilka plusów na zachętę dla zachęty i większego zasięgu i ruszamy.
#gospodarka #finanse #ekonomia #waluty #banki #koronawirus #kredythipoteczny #inwestycje #polityka #gielda
źródło: comment_1586512932WDNOMEtnx9ZdBZ4lCcHnsM.jpg
PobierzPo fazie nagłych spadków cen aktywów wszelkiego rodzaju związanych z nietypowym powodem który je wywołał przechodzimy w fazę klasycznej recesji gospodarczej. Hossa na złocie zaczyna się najczęściej bo etapie największych spadków giełdowych i
Jeśli chodzi o załamanie cen na rynku nieruchomości ziemię i działki umieścił bym gdzieś pomiędzy rynkiem wynajmu i transakcyjnym. O ile na tym pierwszym przeceny są nagłe i bardzo szybko widoczne to w transakcjach na przeceny trzeba czekać nawet do roku, do momentu gdy dla wielu inwestorów
W pełni się zgadzam z twoimi przewidywaniami. Już przed kryzysem mieliśmy jedna z najwyższych inflacji w Europie i na świecie (2 i 4 miejsce pod tym względem). Stopy procentowe to główny bezpiecznik który inflację może kontrolować. Jednak w celu
Przyznam, że wysokość oprocentowania o której wspomniałeś już za niedługo będzie miłym wspomnieniem. Warto też zaznaczyć, że to oferty promocyjne które nie zawsze da się tak łatwo uzyskać. Co
Jakie są możliwości zabezpieczenia tych pieniędzy w obecnej sytuacji?
Z wiekiem zmienia się nasze podejście co do ryzyka i dostępności naszych oszczędności. Obecnie depozyty bankowe odrzucił bym całkowicie, proponuje trzymać tam kilka tysięcy żeby mieć je pod ręką. Przy dużych oszczędnościach warto korzystać z zachodnich zasad dywersyfikacji majątku i posiadać różne aktywa. Między innymi nieruchomości, waluty, kruszwce
Nie tylko Polska waluta chce się osłabić. Druga część programu pomocowego to kolejny pokaźny dodruk polskiej waluty. Osobiście uważam rozsądnie kalkulując, że Euro może kosztować 5 zł a dolar 4.7 zł. Co do korelacji EUR/USD uważam że wiele się nie zmieni z racji na to, że to główne waluty wymienialne, także rezerwowe i obecną sytuacja Europy i
Osobiście zadawala mnie zysk w wysokości 8% rocznie choć przyznam, że nie preferuje dużego ryzyka i potrzebuje wysokiej płynności z racji na inne działania biznesowe. Teraz oczywiście czasy dla inwestorów stają się o wiele bardziej atrakcyjne. Głównie trzymam pieniądze w zagranicznych funduszach hedgingowych z grupy C-Quadrat, kiedyś w Quercusie. Cześć płynną na funduszach obligacyjnych. Oczywiście
Na shorty już trochę za późno i zbyt mały kapitał. Ryzyko i możliwy zysk zależy od poszczególnych cech inwestycji. Jedni inwestują w waluty, drudzy w fundusze z lewarem lub agresywne ETF. Zawsze można to połączyć i zainwestować w fundusze walutowe hedgingowe. Albo grać shortem na REITY
Na pewno klasyk czyli Inteligentny inwestor Grahama. Świetnym i obszernym wydaniem jest także publikacja Tradera21 i współczesna interpretacja dzieła Grahama. Sam przyznam, że jestem dość leniwy i najczęściej słucham wywiadów lub podcastów i często są to tematy bardziej gospodarcze. Między innymi Warsaw Enterprise Institute, Veto czy namzależy. Jeśli ktoś nie zna warto obejrzeć Big Short