Na codzień zajmuję się doradztwem inwestycyjnym i optymalizacją podatkową. We współpracy z moją firmą realizujemy także tematy kredytowe, ubezpieczeniowe i prowadzimy szkolenia mające na celu zwiększenie świadomości finansowej wśród Polaków. Zapraszam także do zapoznania się z poprzednią edycją w której odpowiedziałem na ponad 100 pytań. Bezpłatne konsultacje można odbyć ze mną w formie wideokonferencji lub mailowo. Zapraszam do wiadomości prywatnej wszystkich którzy chcieli by pomóc sobie i podjąć jak najlepsze decyzje finansowe w obliczu kryzysu który właśnie się zaczął.
Dajcie kilka plusów na zachętę dla zachęty i większego zasięgu i ruszamy.
@droetker4: mam do ciebie pytanie, prowadzę działalność rolnicza polegający na sprzedaży bydła mięsnego i mam do ciebie 2 pytania
1. Mogę wybrać taransze 20k zł za niecały miech/do 3 miesięcy czy teraz to brać czy czekać na odpowiedni moment( boję się trochę inflacji) 2. Zastanawiam się nad modernizacja kupnem ziemi ale żeby to osiągnąć musiałbym brać kredyt, czy teraz jest sens brania kredytów (nawet pod zastaw pod gospodarstwo)
@droetker4 czemu uwazasz ze banki spoldzielcze są niepewne do trzymania kasy?
Może nie tyle niepewną teraz co ogólnie zasady jakimi się kierują i podstawy prawne są wątpliwe. Taki twór nie musi spełniać takich samych wymagań jak banki komercyjne. W Polsce upadło 139 banków z czego 133 stanowiły banki spółdzielcze. Mimo, że są instytucjami o mniejszym kapitale zdarza się że udzielają tańszych lub bardziej ryzykownych kredytów. Gdy sektor bankowy będzie
A ja zadam takie pytanko. Kupno anonimowe złota/srebra, gdzie? Da się przez internet? Jest możliwość za pomocą portfeli internetowych typu Skrill/Ecopayz? Ofc nie musisz znać odpowiedzi na te pytania, aczkolwiek jeśli coś wiesz to proszę o odpowiedź. Miłego dnia ( ͡°͜ʖ͡°)
@droetker4: : jak wg Ciebie spadek dostępności mieszkań do kupna dla przeciętnego konsumenta ( wzrost bezrobocia, ewentualna ostrzejsza polityka kredytowa ) wpływa na popyt na rynku wynajmu w większych miastach?
@droetker4: Przy obecnej sytuacji kraju, gdzie wprost mówi, iż pieniędzy nie ma nie powinniśmy się bać obligacji które polecasz?
W tych czasach nikt nie ma pieniędzy. Panaceum na obecny kryzys w każdej światowej gospodarce jest zwiększenie długu publicznego i emisja pieniędzy. Problemem jest to, że w ten sposób odkładamy rozwiązanie tego problemu w czasie i będziemy musieli ten dług spłacić. Przy rosnącej inflacji obligacje zachowują się stosunkowo korzystnie
@droetker4 no nie wiem, wiekszosc rolników ma kredyty i konta w bankach spółdzielczych, nie znam 1 osoby żeby narzekała na warunki...
I właśnie o to chodzi. Warunki są zaskakująco dobre, między innymi z racji na przywileje tych banków. Ogólnie znana jest stara zasada która mówi że bank oferujący oferty lepsze na tle konkurencji zwyczajnie ma nóż pod gardłem i musi sobie zapewnić dodatkowe finansowanie żeby utrzymać płynność. Sztandarowym przykładem
@droetker4 a co jak znam dokładnie sytuacje finansową tego banku spółdzielczego? Jego lokaty, depozyty, kredyty i wiem ze jest w bardzo dobrej sytuacji?
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
https://www.wykop.pl/wpis/48626071 zapraszam wszystkich do udziału w drugiej części finansowego #ama
Na codzień zajmuję się doradztwem inwestycyjnym i optymalizacją podatkową. We współpracy z moją firmą realizujemy także tematy kredytowe, ubezpieczeniowe i prowadzimy szkolenia mające na celu zwiększenie świadomości finansowej wśród Polaków. Zapraszam także do zapoznania się z poprzednią edycją w której odpowiedziałem na ponad 100 pytań. Bezpłatne konsultacje można odbyć ze mną w formie wideokonferencji lub mailowo. Zapraszam do wiadomości prywatnej wszystkich którzy chcieli by pomóc sobie i podjąć jak najlepsze decyzje finansowe w obliczu kryzysu który właśnie się zaczął.
Dajcie kilka plusów na zachętę dla zachęty i większego zasięgu i ruszamy.
#gospodarka #finanse #ekonomia #waluty #banki #koronawirus #kredythipoteczny #inwestycje #polityka #gielda
źródło: comment_1586512932WDNOMEtnx9ZdBZ4lCcHnsM.jpg
Pobierz1. Mogę wybrać taransze 20k zł za niecały miech/do 3 miesięcy czy teraz to brać czy czekać na odpowiedni moment( boję się trochę inflacji)
2. Zastanawiam się nad modernizacja kupnem ziemi ale żeby to osiągnąć musiałbym brać kredyt, czy teraz jest sens brania kredytów (nawet pod zastaw pod gospodarstwo)
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanen
! @lukas120 @sokool @darksider @Minus09 @jarokowa @piotrlionel @Lygrys @kamil-rys-161 @Grubyp_qKociamber @eRTeJot @Zandorath @Shodan56 @Wu70 @muwieszeptem @hesuss @lubie_banany @Mulder90 @HighFlyingBird @RaVeL @
Komentarz usunięty przez moderatora
Może nie tyle niepewną teraz co ogólnie zasady jakimi się kierują i podstawy prawne są wątpliwe. Taki twór nie musi spełniać takich samych wymagań jak banki komercyjne. W Polsce upadło 139 banków z czego 133 stanowiły banki spółdzielcze. Mimo, że są instytucjami o mniejszym kapitale zdarza się że udzielają tańszych lub bardziej ryzykownych kredytów. Gdy sektor bankowy będzie
Kupno anonimowe złota/srebra, gdzie? Da się przez internet? Jest możliwość za pomocą portfeli internetowych typu Skrill/Ecopayz?
Ofc nie musisz znać odpowiedzi na te pytania, aczkolwiek jeśli coś wiesz to proszę o odpowiedź.
Miłego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W tych czasach nikt nie ma pieniędzy. Panaceum na obecny kryzys w każdej światowej gospodarce jest zwiększenie długu publicznego i emisja pieniędzy. Problemem jest to, że w ten sposób odkładamy rozwiązanie tego problemu w czasie i będziemy musieli ten dług spłacić. Przy rosnącej inflacji obligacje zachowują się stosunkowo korzystnie
Komentarz usunięty przez autora
Czy warto cos z tym robić ?
Czy moze funt powinien stać stabilnie?
A może lepiej byłoby tam wziąć na kredyt (ale brexit
I właśnie o to chodzi. Warunki są zaskakująco dobre, między innymi z racji na przywileje tych banków. Ogólnie znana jest stara zasada która mówi że bank oferujący oferty lepsze na tle konkurencji zwyczajnie ma nóż pod gardłem i musi sobie zapewnić dodatkowe finansowanie żeby utrzymać płynność. Sztandarowym przykładem