Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Mój kot się czymś zatruł ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Cały dzień wymiotował, teraz w nocy również mnie ściągnął z łóżka. Nie miał czym wymiotować to zwymiotowal żółcią ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A teraz siedzi w pozycji gotowej do wymiotów i wydaje odgłosy podobne do mruczenia ale mocno ściska przy tym żołądek, jakby głośno oddycha.
Co z tym zrobić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#kot #koty #zwierzaczki #zwierzeta
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Slomek: nie wydostaje się na zewnątrz. Czasem u-------i kwiatka, ale nie zdarza mu się często.

@sharpfire: nic w wymiotach nie zauważyłem

Swoją drogą to głośne oddychanie to chyba jego "mruczenie", bo tylko przy mnie gdy przy nim siedzę mruczy. Zmylilo mnie to że robi to strasznie głośno i mocno, bardziej niż zwykle
  • Odpowiedz
  • 0
@TymRazemNieBedeBordo 2 razy miałem taką sytuację z moją kotką. Za pierwszym razem samo przeszło - zabrałem karmę, a jak już zwymiotowała chyba wszystko co miała w środku to dawałem mokre i to małymi porcjami. Wg mnie coś sztucznego musiała zjeść.
Za drugim razem do weta trafiła i tam dostała kilka zastrzyków, wet mówił że to zapalenie żołądka.
  • Odpowiedz
  • 0
@TymRazemNieBedeBordo podaj mu odrobinę ciepłego mleka, najlepiej koziego, wymieszanego 1:1 z żółtkiem, to dość pożywne. Nie zjadł jakiegoś kwiatka? Słodziku? Toksyczne dla kotów rzeczy czasem są niespodziewane.
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo: Macie rośliny doniczkowe? Wiele z nich jest trujące dla kotów. Zapytaj matki/dziewczyny, jakie macie kwiatki w doniczkach.
No i jeżeli z kotkiem już wszystko ok (mam nadzieję), to rozeznaj się na przyszłość, gdzie jest najbliższy weterynarz, który w razie W może was przyjąć.
  • Odpowiedz