Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kasahara: praktycznie o wszystkim wiedziałem ale pytanie co do punktu 4 na temat kalorii, jak liczyć jeśli jest tak jak mówisz i trening na siłowni to 90% aktywności? 190/90 i każdy kalkulator pokazuje mi okolice 3300-3500 do utrzymania wagi przy właśnie 2-3 treningach tygodniowo.
  • Odpowiedz
@niekompalityca: żaden kalkulator Ci tego nie powie, każdy może mieć ogromny rozjazd. Równie dobrze może to być 3000 kcal jak i 4200. Po prostu trzymasz jedną kalorykę 1-2 tygodnie i patrzysz w którą stronę idzie waga.
  • Odpowiedz
@Nitro_Express: dokładnie, ale przynajmniej nie sprzedaje bajek, tylko obiektywne podejście. Z drugiej strony motywująca może być moja historia, gdzie startowałem właśnie w takiego punktu startowego - totalnego gówna i braku predyspozycji - ale byłem cierpliwy i zdawałem sobie sprawę z w/w rzeczy i to pomogło. Lepiej podać ludziom prawdę niż mają po 2 msc dostać zawodu i odpuścić bo gwiazdeczki z IG wrzucają bullshit
  • Odpowiedz
@Kasahara: tl;dr
- jeśli za dzieciaka nie biegałeś całymi dniami po podwórku i nie odwalałeś małpich akrobacji na trzepakach i innych przyrządach TO BĘDZIESZ MIEĆ BARDZO CIĘŻKO by zacząć z jakimkolwiek sportem mając 25-30 lat będąc kłodą potykającą się o własne nogi
- kto za młodu był mocno into sporty, ale się zalał to będzie miał znacznie łatwiejszy start
  • Odpowiedz
@Kasahara
Nie obraź się, serio bez tego typu sajko zaangażowania nie będzie sensownych efektów? Nie można sobie robić FBW na odmułe 3 razy w tygodniu + spokojne pilnowanie makro i progresu? Rzygać sie chce takim pospinanym życiem, być wiecznie przejętym własną sylwetką. Jeszcze ta żenująca gadka jak w korpo jakieś owerlołdy progreszyny - jak można chcieć sie w to pakować. Nicto widocznie nie ma szans dla takiego prostactwa jak ja.
  • Odpowiedz
@advert: rozumiem, ale nie ma do końca odpowiedników w języku polskim niektórych zwrotów, lub zajęłoby to tyle, że wy wykroczyło za ideę wpisu. Właściwie te rzeczy są totalnie nieistotne dla całego zamysłu tego wpisu. A rozwiniecia, wyjaśniania mozna szukać w moich innych wpisach. To miało być krótkie przesłanie, gdybym to wszystko rozwijał każdy by odpadł po połowie wpisu i nie dotarło do niego co to chciałem przekazać ;)
  • Odpowiedz