Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2906518: Ściągnij sobie Fitatu na telefon, obczaj na początku orientacyjne zapotrzebowanie dla Cię i wpisuj żarcie cale z dnia, odpowiedz czemu nie chudniesz nasunie się sama, powodzonka.
  • Odpowiedz
@Phi47: pytanie - po co Ci rozciąganie? Bo 95 % osób widzę rozciągających się bez sensu i totalnie źle diagnozujących problem. Najlepiej ogarnie problem fizjoterapeuta sportowy.
  • Odpowiedz
@Phi47: na podstawie czego stwierdzone i przez kogo?
Bo np. u mnie pełno osób się zgłasza z brakiem mobilności stawu skokowego i bioder - przynajmniej tak twierdza i okazuje się, ze wcale tego nie mają...
  • Odpowiedz
@Kasahara: Dwa pytania.
Lepiej skupić się na technice przy mniejszym obciążeniu czy dorzucać ale nie skupiać się 100% na technice (filmiki nagrywam oczywiście)
A to pytanko akurat przy okazji :
Problem ze skrzywioną miednicą ponieważ przekrzywiony jestem bardziej na lewą stronę i widzę w lewej większy progres. Udać się najpierw do ortopedy/fizjo/rehabilitanta ?
  • Odpowiedz
@Osalinho:

Ja jestem zdania, ze najlepiej się uczyć techniki na dużym % ciężaru. np. 1-3 potwórzenia z 90 % ciężaru. Łatwiej wtedy o pełne skupienie, napięcie ciała. Wychodzą tutaj też najłatwiej weak pinki do zdiagnizowania

Jasne fizjoterapeuta sportowy, choć zapewne nie ma co się martwic, wiekszość ludzi jest asymetrycznych
  • Odpowiedz
@wiera87: ahaa, o to chodzi, no to chyba raczej na dobrym planie jade, zawsze zaczynam od martwego albo przysiadow, potem w.lezac albo ohp, do tego podciagania i wioslowania. Maszyn oprocz wyciagu wcale nie tykam, bo nie mam dostepu
  • Odpowiedz
@Kasahara: jako zielonka również na siłowni pisze z prośbą o podrzucę ie jakiś ćwiczeń na brzuch czy to maszyny czy bez niczego. Obecnie robię
Unoszenie nóg w zwisie
Podnoszenie tułowia z założonymi nogami na ławce ujemnej
Allahy
I jakieś 5 minutowe ćwiczenia na brzuch :)
  • Odpowiedz