Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1) Nie posiadasz jakiejkolwiek świadomości swojego ciała przez właśnie brak sportu. Twoja droga z opanowaniem techniki martwego ciagu czy wyciskania będzie z tego powodu o wiele dłuższa; dlatego tak ważne jest nagrywanie siebie i korygowanie błędów, jeżeli nie masz kogoś kto to wyłapie. Dodatkowo zrozumienie i wcielenie w życie rad będzie trwało.

@Kasahara: to jest dosyć ważny punkt, bo opanowanie optymalnej techniki może zająć bardzo długo, a mimo to priorytetem
  • Odpowiedz
@Kasahara: a co powiesz o zapisywaniu wynikow (czy to w zeszycie, czy w apce)? jak dla mnie obowiazkowe zeby kontrolowac progres, wiekszosc tego nie robi i uwazam to za duzy blad.
  • Odpowiedz
@Kasahara: Właściwie zasada specifity i progresive overload będzie już świadczyć o ok 80% wyniki danego planu xD oprócz fatigue management reszta zasad ma marginalne znaczenie dla wyniku.
  • Odpowiedz
@Rabke: to i tak masz lepszy punkt startowy teraz niż ktoś z 185 cm i 105 kg niż ten co nie latał za dzieciaka. Nie ma tu mowy o tym, że nie idzie się zapuścić, a o tym, że po zapuszczeniu przeszłość determinuje to jak łatwo/szybko będzie się ogarnąć
  • Odpowiedz
@Kasahara: O to o mnie, wszystkie błędy popełniłem. Łącznie z kontuzjami w tym pleców co mnie wyłączyło na prawie 6 miesięcy :) No ale teraz powoli do przodu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kasahara: w pełni się zgadzam z Twoją wypowiedzią. Wydrukuję ten wpis, powieszę na ścianie i będę czytał za każdym razem, gdy zdenerwuję się na moją słabą technikę w martwym ciągu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kasahara: Ja bym “delikatnie” ulepszyl te liste dodajac w zasadzie taki punt 0.:
0. Miej szacunek do ciezaru, nie lekcewaz go. Nawet rozgrzewke traktuj powaznie, gdy zaczynasz np. rozgrzewke wyciskania lezac traktuj ja POWAZNIE, tzn jak robisz serie rozgrzewkowa samym gryfem wyobraz sobie, ze jest tam juz konkretny ciezar, pomysl o spieciu calego ciala, odpowiedniej technice, nie lekcewaz ciezaru, jaki by nie byl.
  • Odpowiedz
@Kasahara: Z takich na szybko jeszcze pomyslow mozesz dopisac np:
8. Nie spiesz sie z dopingiem, zanim osiagniesz swoj naturalny max to mina czesto LATA, poza tym prawdopodobnie robisz mase bledow zwiazanych z odzywianiem, planem treningowym itd, zeby siegac po doping.
  • Odpowiedz
@Kasahara: dodałbym do tego, że te straty są nie do odrobienia.
Osoba, która uprawiała jakiś sport za dzieciaka i w okresie dorastania zawsze będzie miała przewagę nad osobą, która tego nie robiła. Zawsze będzie miała szybsze i lepsze efekty. I to nie jest kwestia lat treningu żeby to zniwelować, ta przewaga już zostanie na zawsze
  • Odpowiedz