Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kasahara: spoko, mnie się po prostu wydaje, że jakbym był taki zupełnie początkujący to po zobaczeniu takich skomplikowanych stwierdzeń powiedziałbym sobie "srał to pies, za skomplikowane" i raczej przesłanie płynące z tego wywodu by do mnie nie trafiło.

ja jestem siłowniowym casualem, ćwiczę półtora roku bez spiny, a kilka rzeczy z tego co napisałeś musiałem wygooglać bo ich nie zrozumiałem, więc totalne świeżaki to imho w ogóle za głowę się
  • Odpowiedz
@Kasahara ja bym tu jeszcze dodal punkt o tym, ze problem zazwyczaj lezy w hooyowym treningu. Rzadko kto ma tak nieogarnieta szame, zeby z tego powodu nie miec progresu. Jak chodzilem na publiczne silownie, to czesto widywalem jak niektorzy od kilku lat wygladali tak samo. Widujac ich "trening" nie trudno bylo sie domyslec - dlaczego.
  • Odpowiedz
@Kasahara: ja bym nawet powiedział, ze jeżeli ktoś nie wykazał się właśnie aktywnością jakąś sensowną do końca okresu wzrostu kośćca, to późniejsza praca nad sylwetką będzie znacznie trudniejsza.

Ja czołobitnie jestem wdzięczny ojcu, że mnie pogonił na kurs ratownictwa wodnego jak byłem nastolatkiem. Kilka miesięcy wyrypy zdefiniowało mi sylwetkę i teraz już niedaleko 30 nie mam dużych problemów z 'odbudową', która nachodzi mnie jakoś co 3 lata.

Samą prawdę piszesz.
  • Odpowiedz
@sudoadduseruser: kiedys zapisywalem w zeszycie, i fajnie bylo wrocic do niego po jakims czasie, posmiac sie z ciezarow jakie sie robilo na poczatku, teraz apka fitnotes i jest wygodniej. ale uwazam ze to obowiazkowe, zeby trening byl sensowny i caly czas bylo progresowanie
  • Odpowiedz
@Kasahara ja do tego podszedłem jeszcze prościej- po całym życiu nic nierobienia ze sobą trenuje już rok. To nie są jakieś tam wielkie siłowe treningi- robię trening oparty na masie własnego ciała a z ciężarów to giria i atlas. N---------m na poreczach, pompki podciagania. Już rok. I powoli widzę jak ciało się zmienia. Moim celem było zmienić swoje nawyki no i żeby pobudzić miesnie. no i jakiś efekt jest. Nie skupiam
  • Odpowiedz
@markov90 żałuję tylko, że dopiero po 2 latach zacząłem zapisywać, byłby większy progres i to o wiele. A co do apek to nie mogę się przestawić, jakoś notes mi wygodniej xD nie jestem stary, nawet 20 nie mam XD
  • Odpowiedz
@Kasahara chodziłem na piłkę za gowniaka, chodzilem i chodzę na rower, pingla itp itd, lubiłem wf, praktycznie nie mogłem się go doczekać, chodziłem na basen i siłkę a i tak byłem, jestem i będę ulany
z niektórymi rzeczami nie ma co walczyć, trzeba je niestety zaakceptować
  • Odpowiedz