Wpis z mikrobloga

@AniolPanski policjanci mogą używać siły fizycznej i innych środków przymusu, po ich użyciu właśnie tak się wygląda, życie to nie film i nie ma kaskaderów do scen glebowania przez policje ani materaców pod dupke
  • Odpowiedz
nie znam szczegółów, ale mogło być różnie. Połowa prewencji to sebixy nie lepsze od tych, których zgarniają.

@apee: jakieś źródło tych danych?

Jak mają dzień, to oklep w radiowozie za darmo jest
  • Odpowiedz
@Menelutor: Nie wyklucza, ale pieniędzy nie ma na oba. Wywalanie milionów w kamerki tylko po to, że to brzmi fajnie w wiadomościach to jest oszczędzanie gdzieś indziej. Ale medialnie lepiej brzmi "kupiono x kamerek dla policjantów", niż "kupiono 2 tony papieru i zapas tuszu na pół roku".
  • Odpowiedz
@niebiesko-niebieski: Zgadzam sie ze wszystkim co napisales, bo jestescie w czarnej dupie z finanowaniem.
Co do kamer to tobie do niczego potezebne nie sa bo caly system sadowniczo-penitencjarny stoi za wami murem, nawet jak sa watpliwosci, dlatego wolisz zeby bylo slowo przeciwko slowu. Z perspektywy obywatela nie mam jak sie obronic przed policjantem ktory mnie o cos bezpodstawnie oskarzy, naduzyje swojej wladzy. Dlatego kamery sa tak istotne dla calej reszty
  • Odpowiedz
@eARLq3:

Czyli raz na rok spotykam Poul cje ktora czegos chce, czy to tak niesamowicie duzo? Hmm?

Tak, dużo. Wyobraź sobie, że większość ludzi w ogóle nie ma do czynienia z policją, poza kontrolami drogowymi.
  • Odpowiedz
Zgadzam sie ze wszystkim co napisales, bo jestescie w czarnej dupie z finanowaniem.

Co do kamer to tobie do niczego potezebne nie sa bo caly system sadowniczo-penitencjarny stoi za wami murem, nawet jak sa watpliwosci, dlatego wolisz zeby bylo slowo przeciwko slowu.

@eARLq3: tak wygląda to od Twojej strony. W praktyce uwalenie psa jest dużym osiągnięciem dla prokuratury, bo sprawa zawsze będzie medialna i można się wybić. Biuro spraw wewnętrznych
  • Odpowiedz
Pamiętacie o chłopaku z Gdańska, którego zakatowali i używali paralizatorow policjanci na Komendzie. PiS bronił policji
  • Odpowiedz
@eARLq3: że co? (ʘʘ)
Chłopie Ty chyba serio żyjesz w innej rzeczywistości. Sam przyzałeś że conajmniej raz do roku popełniasz lub jesteś podejrzany o popełnienie przestępstwa/wykroczenia i uważasz, że to zupełnie normalne i wszyscy tak mają, tylko policja zła? XD
  • Odpowiedz
@twojastaraluz: Ty to napisales czy pomyslales?
Mam nieodparte wrazenie ze policjanci na wykopie staraja sie zaklinac rzeczywistosc. Oczywiscie zyjemy w odcieniach szarosci.
Raport BSW co do smierci Igora to komedia, opinie bieglych wcale nie pomniejszaja czynow policjantow a prokuratura pistawila najciezsz zarzuty z mozliwych! XDddd
  • Odpowiedz
imo nie wierzę że typ sobie szedł spokojnie

@StachZielonka: "in my opinion nie wierzę"

czyli "w mojej opinii nie wierzę". Trochę to bez sensu bo albo wierzysz albo nie, a nie jeszcze masz opinię czy wierzysz czy nie ;)
  • Odpowiedz
Czemu zawsze w takich historyjkach jest ktoś kto wygląda jak typowy pato seba? Jeszcze nigdy nie widziałem takiego wpisu czy znaleziska o jakimś lekarzu, inżynierze czy choćby szaraczku z korpo za 2600 miesięcznie. Zawsze są to jakieś niziny społeczne, fani chodzenia na meczyki z racami i koneserzy Harnasia pod Żabka.

Na yt kiedyś widziałem bagiety w akcji ale filmik puszcony od początku, a nie sam tylko moment potraktowania seby gazem. Okazało się
  • Odpowiedz