Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mar1255. Myślę, że każde działanie jest możliwei nie stanowi ograniczenia praw obywatelskich. Każdy chyba może działać na wszystkie fronty, jak tylko się da. To jest walka z przestępczością i chyba nawet zorganizowaną.
  • Odpowiedz
@mar1255: Myślę, że rzecznik ma coś do powiedzenia, jeśli sprzedawca cokolwiek sprzedał lub miał zamiar sprzedać... A to było tylko oszustwo i nie jesteśmy żadnymi konsumentami.
  • Odpowiedz
To prawda, z kim mialby sie kontaktowac ten rzecznik sokoro nie znamy prawdziwego nazwiska oszusta, a adres jest falszywy... No ale jezeli ktos chce, to oczywiscie moze sprobowac.
  • Odpowiedz
@mar1255: Oczywiście, że powinieneś/powinnaś się zgłosić do rzecznika! Jak sama nazwa wskazuje reprezentuje on konsumenta czyli nas, a nie sprzedawcę=złodzieja. I rzecznik nie zakłada żadnej sprawy bo nie jest organem do tego władnym, ani nie ma takiej możliwości. Pomaga, nakieruje, ukierunkuje.... a przede wszystkim pomoże napiasć wszystkie pisma i wskaże właściwą ścieżkę postępowania (powie co warto a czego nie warto robić). Jest to taka darmowa pomoc prawna :) Dobrze się
  • Odpowiedz
niestety na policje trzeba miesiąc odczekać żeby coś wiedzieli i coś powiedzieli na ten temat jak ktoś coś będzie wiedział z góry dzieki za info
  • Odpowiedz
czyżby bestprice przestał działać?? - edit: usunęli stronkę z opiniami o sklepie

W naszej sprawie jakieś zmiany? Ktoś jest w bliższym kontakcie z policją/prokuratura z Gdańska??
  • Odpowiedz
Witam. Wszyscy czkają... no i dobrze. Też czekam. Mimo wszystko odzywajcie sie tu czasem. Nie dajcie umrzeć sprawie!!! Czs pokaże...
  • Odpowiedz
Taką oto wiadomość dostałem dziś z banku:
Uprzejmie informuję, że Bank wystąpił w Pana imieniu do BZWBK SA z prośbą o zwrot reklamowanej przez Pana płatności w wysokości 1752,50PLN. Na zapytanie skierowane poprzez Krajową Izbę Rozliczeniową bank odbiorcy poinformował, że „brak możliwości zwrotu środków. Wysłaliśmy w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury rejonowej Gdańsk Wrzeszcz, gdzie prowadzona jest sprawa pod sygnaturą PR 1 Ds. 1063.2016.”
  • Odpowiedz
Ciekawe czy w takiej sytuacji rzeczywiście można uzyskać zwrot? Banki podobnie jak inne instytucje najbardziej dbają o interesy samych siebie
  • Odpowiedz
Witam. Nie "psioczcie" już tak na tą policję czy prokuraturę, to jest bez sensu... Myślę, że należy mieć jakiś cień nadzeii skoro cokolwiek się dzieje. I tak każdy z Was uznał, że dawno po kasie... Zobaczymy...Myślę, że któraś z komend podejdzie do sprawy właściwie. W końcu z listy wynika, że zakupy dokonali ludzie z całej Polski, a oczywiście każdy złożył zawiadomienie. Czy policja w całym kraju jest taka zła? Myślę, że jeśli
  • Odpowiedz