Wpis z mikrobloga

Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z napiwkiem za dwie osoby, a na koniec dostaje taki “paragon” i cały urok i oczarowanie jedzeniem poszedł w… czy naprawdę w gastro muszą kręcić takie wały? Aczkolwiek widać napracowanie tym “paragonem”
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
hokei00 - Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z n...

źródło: IMG_7498

Pobierz
  • 223
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hokei00: w hinduskich knajpach zawsze wkurza mnie ze patrzysz na menu i myslisz ze wezmiesz danie za np 40zl ale potem sie okazuje ze to bez ryzu albo chlebka wiec musisz doplacic zwykle 50% zeby wziac naan albo ryz. za tyle to jest obiad w dobrej restauracji a te knajpy sa zwykle na poziomie chinczyka
  • Odpowiedz
@nilfheimsan: nie zawsze tak jest, w niektórych masz zestaw - aczkolwiek w miastach top5 zawsze jest taki patent jak piszesz, ale jedzenie na mieście w top5 = bycie dymanym na każdym kroku
  • Odpowiedz
@hokei00: Nie dość że oszukał Cię jako obywatela nie płacąc podatku, to jeszcze oszulal Cię po raz drugi sprzedając jedzenie z fikcyjnym Vatem. Mam nadzieję, że ktoś sie zajmie tym gagatkiem.
  • Odpowiedz
@ZlodziejBilonownic: "paragon" nie może być "niefiskalny". Niefiskalny to jest wydruk. Mogą ci na nim wydrukować z drukarki na przykład numer zamówienia. Ale przy każdej sprzedaży sprzedawca (a restauracja jest sprzedawcą) ma obowiązek wystawić ci paragon. Fiskalny. Taki, którego kopia zapisze się w pamięci kasy, i który rozlicza się z urzędem skarbowym. Koniec i kropka, tu nie ma miejsca na własne interpretacje.
  • Odpowiedz
@hokei00: to dlaczego nie poprosiłeś o paragon fiskalny i zamiast tego boldupisz na wykopie? Skoro płaciłeś kartą to na 99% wystawili też normalny paragon a przynieśli ci ten.
  • Odpowiedz