Wpis z mikrobloga

Podobno w polsce brakuje pracownikow IT i programistow
dlaczego wiec od 6 miesiecy nie mogę znaleźć godnej pracy?
jestem swietnym programistą, analitykiem, ekspertem IT. i mogę pracować choćby od jutra. dlaczego więc nie mogę tego zrobić?
założyłem to konto 6 miesięcy temu celem znalezienia godnej pracy. Napisałem 500 mikroblogów i nadal nie przybliżyło mnie to nawet o krok.

Daję wam ostatnią szansę. napiszcie jakie miasto mam wybrać i co mam zrobić, krok po kroku aby mieć godną pracę. zrobię to co każecie i zdam relację jaki był tego efekt. duble decydują co robię.

#it #praca #pracbaza

• 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fledgeling: O kierwa....

@1080p: Powiedziałbym nawet, że w dzisiejszych czasach zarobki są wypadkową umiejętności społecznych i kręgosłupa moralnego. Mieć te pierwsze, nie mieć tego drugiego, to i wiedzy nie potrzeba ;)
  • Odpowiedz
z jaką postawą?

@bez_pracy_brak_kolaczy: z postawą na "nie", nie wiesz, nie znasz a oceniasz, a to nie jest metoda na głoda, zresztą dużo programistów pracuje zdalnie z domu, szukaj takiej pracy, w Twoim wypadku to będzie chyba dobre rozwiązanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bez_pracy_brak_kolaczy: Wszystko źle, wszystko nie tak, wszystkie firmy złe i niedobre. Zachowujesz się jak rozkapryszona księżniczka, której wszystko nie pasuje. W rzeczywistości nikt cię po stopach całował nie będzie. Albo chcesz pracę i idziesz tam gdzie cię przyjmą i dadzą ci pieniądze jakich oczekujesz albo marudzisz i siedzisz pół roku na bezrobociu.
  • Odpowiedz