Aktywne Wpisy

źródło: comment_GaLbyUZfBINJgAZkMkPrL4qct4kzIaJ3
PobierzJak nazywacie tę część chleba?
- Chlubka 18.0% (75)
- Brzuszka 18.5% (77)
- Skrajka 37.3% (155)
- Ogonek 26.2% (109)
managerstrategii +101
Mirki, zacząłem pracę jako technik instalacji turbin wiatrowych chwilę temu. Rzucili od razu na głęboką wodę, największe turbiny w eurokołchozie - EP 160
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
źródło: IMG_6759
Pobierz

Jeżeli przedsiębiorca kupił przedmiot w sklepie stacjonarnym, a dany przedmiot nie spełnia funkcjonalności która była określona na opakowaniu (nie działa ona prawidłowo ale jest zamontowana). To czy można oddać przedmiot na gwarancji, a później po gwarancji odstąpić od sprzedaży (jeżeli nadal nie będzie działać), czy trzeba od razu go oddać ? Nie jestem zorientowany, jak sprawy się mają kiedy chodzi o przedsiębiorstwo, a nie konsumenta.
Z góry dziękuję wszystkim przyszłym prawnikom.
#prawo #przepisy #studiaprawnicze #przedsiebiorczosc #dzialalnoscgospodarcza #reklamacja #gwarancja #pomocy #pomoc
Swoją drogą, ja nie lubię gwarancji – w większości przypadków rękojmia jest korzystniejsza (szczególnie jeśli chodzi o terminy napraw).
§ 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wadę, kupujący może złożyć oświadczenie o obniżeniu ceny albo odstąpieniu od umowy, chyba że sprzedawca niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności dla kupującego wymieni rzecz wadliwą na wolną od wad albo wadę usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona lub naprawiana przez sprzedawcę albo sprzedawca nie uczynił zadość obowiązkowi wymiany rzeczy na wolną od wad lub usunięcia wady.
Komentarz usunięty przez autora