#ciekawostki #jedzenie #restauracje #fastfood #jedzzwykopem
Pracował ktoś albo posiadał lokal typu "chińczyk" typowy "chinol" 150 pozycji w menu, wszystkie podobne, plastikowe krzesełka, i styropian na wynos, typowe dwa sosy do wyboru słodko-kwaśny lub ostry z obleśnych dzbanków do polewania, klimat z lat 90.
Wytłumaczy mi ktoś jak to działa ? Oni mają to wszystko pomrożone ? Sami przygotowują i mrożą, kupują gotowe jak w kebabach ?
Pomrożone są całe dania i odgrzewają
Pracował ktoś albo posiadał lokal typu "chińczyk" typowy "chinol" 150 pozycji w menu, wszystkie podobne, plastikowe krzesełka, i styropian na wynos, typowe dwa sosy do wyboru słodko-kwaśny lub ostry z obleśnych dzbanków do polewania, klimat z lat 90.
Wytłumaczy mi ktoś jak to działa ? Oni mają to wszystko pomrożone ? Sami przygotowują i mrożą, kupują gotowe jak w kebabach ?
Pomrożone są całe dania i odgrzewają
Czy lubisz typowego "chonola" ?
- Tak 87.0% (20)
- Nie 13.0% (3)
Vadzior via Wykop
@kukurydzapomidor: Nie pracowałem ale wydaje mi się, że mają kilka podstaw i dodatki które mieszają z tym i powstają inne pozycje z menu, podobne ale inne. Np. u mnie kurczak w sosie czosnkowym to to samo co zwykły i widziałem nie raz słabo rozmieszany jakby olej z czosnkiem. Podobnie jakieś sosy z trawą cytrynową, imbirowe, amerykańskie (u mnie z dodatkiem ananasa), sosy 5 smaków itp.
Co do przepadania to kiedyś tak,
Co do przepadania to kiedyś tak,
Bardzo pospolicie, ale przyznać się kiedy ostatnio jedliście jajka z sosem chrzanowym? Ja chyba kilkanaście lat temu na stołówce u mamy w pracy.
Zapomniałam że istnieje takie combo, było pyszne, będę robić częściej ale z rzadszym sosem i z koperkiem który tu bardziej pasuje.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem