Wpis z mikrobloga

aż dziwne że dalej firmy nie chcą montować kamery 360 stopni + jakieś systemy jak w volvo informujące że ktoś jest/wyprzedza

@PiersiowkaPelnaZiol: xD janusz trans, inwestowac w bezpieczenstwo kogokolwiek? ciesz sie ze opony okragle. jak unia nie wymusi, to dziadtrans bedzie malowal rowki na oponie mazakiem.
  • Odpowiedz
Nie ma to znaczenia. Przy skręcie w drogę poprzeczną musisz ustąpić poruszającym się po drodze, którą zamierzasz opuścić.

@Krupier: dlatego mam nadzieje ze kierowca dostanie srogi wyrok.
  • Odpowiedz
Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem

@Tokko:

Kompletnie nie na miejscu komentarz z próbą obrony kierowcy. Takie rozważania to można by sobie prowadzić gdyby rowerzysta jechał poboczem a nie k---a dedykowana droga dla rowerów przed wjazdem na która kierowca ma p--------y obowiązek zajrzeć nawet do własnej
  • Odpowiedz
Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem.

@CheSlaw:
Ale to wiesz, że musisz mieć wtedy pomoc jak cofasz, eeeeeeeeewentualnie jeśli już chcesz mieć w dupie prawo, to cofać na serio z 1-2 km/h, by każdy obczaił lub zdążył uciec.
Zakładam, że by do tego dosżło, musiał cofasz
  • Odpowiedz
@uriel_ck: @BigSW @CheSlaw Też się z tym zgodzę. Wiadomo, że prawnie i realnie wina kierowcy i to nie podlega dyskusji. Niemniej jednak przy tej wojence na "prawnie mam rację" zapominamy o zdrowym rozsądku.

Szczerze - ja nawet jak mam zielone światło na przejściu dla pieszych - rozglądam się czy na pewno żaden kierowca nie przeoczył, że ma czerwone albo, że nie jedzie jakiś debyl czy pijany, który mnie
  • Odpowiedz
A to też błąd, bo ograniczenie 70km/h nie oznacza że masz jechać 70km/h,

@PiersiowkaPelnaZiol: tu raczej wytykam ta patologię, ze TIRy maja totalnie w dupie jakiekolwiek ograniczenia prędkości szczególne dla nich - fotoradary nie są na nich ustawiane, policja tego nie pilnuje, wiec oni tez to maja w dupie

Swoja droga dziś miałem akcje z tirowcem który wbił się na osiedlową drogę i cofał na ślepo(prawie mnie rozjezdzajac), żeby nawrócić, podchodze do
  • Odpowiedz
Coś tu gruntowego pownno się zmienić w konstrukcji samochodów albo chociaż lusterek, ale z takim wyposażeniem jak mają obecnie samochody ciężarowe to jest jak jest.

@CheSlaw: Proste szkolenie w szkolach powinno juz byc.
NIE widzisz kierowcy ktory ci macha w kabinie reka zebys przeszedl?? To nie przechodzisz,

Ja nie raz jade do supermarketu tirem z dostawa to przepuszczam ludzi ktorze sie zatrzymuja, i czekaja, ale ja ich puszczam machajac bo mi latwiej potem
  • Odpowiedz
Nie włazisz na pasy na pewniaka, rozglądasz się co się dzieje, jak masz wszystko w dupie, jeszcze mając często słuchawki w uszach to przegrywasz to życie, wtedy naprawdę nic tego nie zmienia że ktoś popełnił błąd a Ty powinieneś żyć, umarłeś i nic tego nie zmieni, czyja była racja a czyja nie

@BigSW: Dokladnie,.
Poogladala by z 20 godzin SADOLA i by wiedziala jak ciezarowki rozjezdzaja ludzi, glownie stare baby co wlaza
  • Odpowiedz
powinna byc specjalna policja, ktora lapie takich podludzi i paluje na rynku glownym

Mloda kobieta ginie w strasznych okolicznosciach, a te psy sobie zartuja, albo szydza ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Kot_nie_pies: Nie szydza z osoby tylko z ZALOSNEGO zachowania,
To zachowanie jest wysmiewane, nie osoba.
Poogladala by SADOLA z 20godzin to by kobieta zyla. Bo tam pelno filmow z upadlych krajow jak tiry rozjezdzaja ludzi, co
  • Odpowiedz
Moja ciocia zginęła w dokładnie taki sam sposób

@ladykagami: Poogladala by z 20 godzin SADOLA i by wiedziala jak ciezarowki rozjezdzaja ludzi, glownie stare baby co wlaza przed maske ciagnika sidolowego, albo pod cofajacego tira.
No ale platki sniegu wola zyc w niewiedzy... ok maja wybor... ale baba by zyla bo by miala wyobrazenie ahaaa ciezarowka to lepiej tzymam sie z daleka...

Ja w uk jezdze tirem to spotykam takich na ekspresowkach, co
  • Odpowiedz
Zresztą takie zachowanie często uchroniło mnie przed konsekwencjami na drodze. Chociażby dlatego, że przewiduje co może dana osoba zrobić i potrafię zareagować, a nie ślepo się pcham bo mam pierwszeństwo czy mi się należy xD.

@Substytut:
Dokladnie!

Poogladala by z 20 godzin SADOLA i by wiedziala jak ciezarowki rozjezdzaja ludzi, glownie stare baby co wlaza przed maske ciagnika sidolowego, albo pod
  • Odpowiedz
  • 1
Niemniej jednak przy tej wojence na "prawnie mam rację" zapominamy o zdrowym rozsądku.

@Substytut: a to jest akurat idiotyzm. Zawsze powtarzam, ze pomimo prawa pierwszeństwa przejścia na pasach, fizyka ma wyjebe w prawo pisany. Nigdy też nie wiesz, czy kierowca nie jest n------y, naćpany, pisze sms, patrzy sie gdzie indziej, może zawał, moze setki innych spraw sie wydarzy. Mandat ani kara wiezienia, nie zwróci komuś zycia czy zdrowia. Dla mnie
  • Odpowiedz
  • 1
@adamsowaanon

Poogladala by z 20 godzin SADOLA i by wiedziala jak ciezarowki rozjezdzaja ludzi, glownie stare baby co wlaza przed maske ciagnika sidolowego, albo pod cofajacego tira.

Ja w uk jezdze tirem to spotykam takich na ekspresowkach, co jada lemingi po 1-2 minuty obok mnie rownolegle na ekspresowce po zakretach.

Idź srać do żwiru.
  • Odpowiedz