Wpis z mikrobloga

• 188
@PolsartNews: Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem. Chociaż jak znam takich kierowców to równie dobrze mógł on wyprzedzić rowerzystkę i skręcić bo miał to w dupie.
CheSlaw - @PolsartNews: Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gd...

źródło: 1000013558

Pobierz
  • Odpowiedz
@CheSlaw: teoretycznie to ją potrącił gdy poruszała się jakąś ścieżką rowerową, ale w sumie nie widzę żadnej scieżki na zdjęciach więc zastanawiam się czy to AI im pisze te artykuły czy on ją przeciągnął czy co
StdPtr - @CheSlaw: teoretycznie to ją potrącił gdy poruszała się jakąś ścieżką rowero...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@PolsartNews: To samo jak parę dni temu 11 latek zginą na kombajnie zbożowym z headerem rozłożonym klasycznie na całą jezdnie. 100% komentarzy na fb - "Niewinnego chłopa chcą skazać, są żniwa to się siedzi w domu, zawsze tak było, czasu nima".
  • Odpowiedz
@CheSlaw:

Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem

Kompletnie nie na miejscu komentarz z próbą obrony kierowcy. Takie rozważania to można by sobie prowadzić gdyby rowerzysta jechał poboczem a nie k---a dedykowana droga dla rowerów przed wjazdem na która kierowca ma p--------y obowiązek zajrzeć nawet do własnej
  • Odpowiedz
Byłem kiedyś świadkiem takiego wypadku, paskudny widok

@telemach20: Kiedyś jak jeszcze mieszkałem w Przasnyszu czyli północne Mazowsze i serce Kross jechałem jakimś mtb i mi traktor z przyczepą ze stopu wymusił. Ulica skrzyżowanie Zwirki i Wigury oraz Baranowska przy samym cmentrzu kościelnym, To jest zakręt 90 stopni więc wpadłem z rowerem pod przyczepę bo pijany debil się nie zatrzymał. Znaczy się w końcu zatrzymał jak ludzie zaczeli krzyczeć jak mnie przemieliło
  • Odpowiedz
@Tokko: Mój komentarz w ogóle nie miał zamiaru bronić kierowcy. Gdzie ty widzisz obronę kierowcy? Po prostu uważam że każdy poruszający się po drodze powinien zdawać sobie spraw, że ciężarówki mają gigantyczne ograniczenia w widoczności. I nie wiem jak by kierowca ciężarówki mógł to zmienić bo nawet jeżeli by zaglądał sobie do d--y albo wysiadał przy każdym zakręcie żeby sprawdzić czy przypadkiem z prawej nie ma rowerzysty, to i tak
  • Odpowiedz
@PolsartNews: ale większość komentarzy nie broni kierowcy tylko zaznacza że u rowerzystki wygasł instynkt samozachowawczy.
Każdy myślący w takiej sytuacji zwolniłby czy nawet się zatrzymał "nie no k---a, wiem że mam pierwszeństwo ale jak mnie trzepnie to nic ze mnie nie zostanie".
  • Odpowiedz
@PolsartNews: Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem. Chociaż jak znam takich kierowców to równie dobrze mógł on wyprzedzić rowerzystkę i skręcić bo miał to w dupie.

@CheSlaw: aż dziwne że dalej firmy nie chcą montować kamery 360 stopni + jakieś systemy jak w volvo
  • Odpowiedz
@StdPtr

teoretycznie to ją potrącił gdy poruszała się jakąś ścieżką rowerową, ale w sumie nie widzę żadnej scieżki na zdjęciach więc zastanawiam się czy to AI im pisze te artykuły czy on ją przeciągnął czy co

Nie ma to znaczenia. Przy skręcie w drogę poprzeczną musisz ustąpić poruszającym się po drodze, którą zamierzasz opuścić.
  • Odpowiedz
p------e, tiry mnie zawsze przerażają jak jadę koło nich, ostatno jechałem o 2 w nocy z krakowa, tir mi siedział na drodze wiejskiej na zderzaku, ja sobie elegancko 70 (bo i po co się śpieszyć) a typ wyprzedził mnie na luku drogi, jeszcze trąbił. No debile i tyle

@PiersiowkaPelnaZiol: a najlepsze ze on powinien jechać te 70km/h XD

Nigdy jeszcze nie widziałem tira który by to przestrzegał
  • Odpowiedz
@Tokko ale czaisz że to nie o to w tym chodzi czyja jest wina? Tylko że k---a masz mieć oczy w dupie i myśleć o sobie i innych bezpieczeństwie. Z ciężarówkami jest tak że możesz mieć oczy w dupie ale możesz coś przeoczyć i to są ograniczenia pojazdu, jak nie rozumiesz bo nie siedziałeś w tym nigdy to nie pojmiesz, tylko rzecz w tym że będąc uczestnikiem ruchu musisz myśleć o
  • Odpowiedz
a najlepsze ze on powinien jechać te 70km/h XD

@mvmxks: A to też błąd, bo ograniczenie 70km/h nie oznacza że masz jechać 70km/h, możesz jechać mniej! oczywiście nie utrudniając i tamując ruchu. Możesz sobie nawet o 2 w nocy jechać 50km/h i to nie będzie dalej uważane za tamowanie ruchu.

Ludzie myślą że ograniczenie 70 to jadę 70, 90 to jadę 90, a to błąd. Jedziesz tyle ile chcesz i
  • Odpowiedz
ale większość komentarzy nie broni kierowcy tylko zaznacza że u rowerzystki wygasł instynkt samozachowawczy.

Każdy myślący w takiej sytuacji zwolniłby czy nawet się zatrzymał "nie no k---a, wiem że mam pierwszeństwo ale jak mnie trzepnie to nic ze mnie nie zostanie".

@GaldCC: albo była już na przejeździe a kierowca skręcił bez kierunkowskazu bo po co, przecież on nie musi widzieć gdzie jedzie

od komentarzy na facebooku to można tylko raka
  • Odpowiedz