@PolsartNews: im dłużej jestem w internecie tym coraz bardziej nie lubię (pod)ludzi. Zastanawia mnie ile % ludzi mijanych przeze mnie na ulicy to takie odpady.
@PolsartNews: Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem. Chociaż jak znam takich kierowców to równie dobrze mógł on wyprzedzić rowerzystkę i skręcić bo miał to w dupie.
@CheSlaw: teoretycznie to ją potrącił gdy poruszała się jakąś ścieżką rowerową, ale w sumie nie widzę żadnej scieżki na zdjęciach więc zastanawiam się czy to AI im pisze te artykuły czy on ją przeciągnął czy co
@PolsartNews: To samo jak parę dni temu 11 latek zginą na kombajnie zbożowym z headerem rozłożonym klasycznie na całą jezdnie. 100% komentarzy na fb - "Niewinnego chłopa chcą skazać, są żniwa to się siedzi w domu, zawsze tak było, czasu nima".
Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem
Kompletnie nie na miejscu komentarz z próbą obrony kierowcy. Takie rozważania to można by sobie prowadzić gdyby rowerzysta jechał poboczem a nie k---a dedykowana droga dla rowerów przed wjazdem na która kierowca ma p--------y obowiązek zajrzeć nawet do własnej
Byłem kiedyś świadkiem takiego wypadku, paskudny widok
@telemach20: Kiedyś jak jeszcze mieszkałem w Przasnyszu czyli północne Mazowsze i serce Kross jechałem jakimś mtb i mi traktor z przyczepą ze stopu wymusił. Ulica skrzyżowanie Zwirki i Wigury oraz Baranowska przy samym cmentrzu kościelnym, To jest zakręt 90 stopni więc wpadłem z rowerem pod przyczepę bo pijany debil się nie zatrzymał. Znaczy się w końcu zatrzymał jak ludzie zaczeli krzyczeć jak mnie przemieliło
@PolsartNews: oczywiscie komentarze tych debili to zenada, no i nie wiem jak bylo w tym przypadku ale ludzie na drogach to o----------a takie manewry jak widza ciezarowke ze glowa mala xD
@Tokko: Mój komentarz w ogóle nie miał zamiaru bronić kierowcy. Gdzie ty widzisz obronę kierowcy? Po prostu uważam że każdy poruszający się po drodze powinien zdawać sobie spraw, że ciężarówki mają gigantyczne ograniczenia w widoczności. I nie wiem jak by kierowca ciężarówki mógł to zmienić bo nawet jeżeli by zaglądał sobie do d--y albo wysiadał przy każdym zakręcie żeby sprawdzić czy przypadkiem z prawej nie ma rowerzysty, to i tak
@PolsartNews: ale większość komentarzy nie broni kierowcy tylko zaznacza że u rowerzystki wygasł instynkt samozachowawczy. Każdy myślący w takiej sytuacji zwolniłby czy nawet się zatrzymał "nie no k---a, wiem że mam pierwszeństwo ale jak mnie trzepnie to nic ze mnie nie zostanie".
@PolsartNews: Akurat a propos ciężarówek to miliony razy było tłumaczone gdzie kierowca nic nie widzi i że nigdy się ciężarówki z prawej strony nie wyprzedza nawet samochodem, a co dopiero rowerem. Chociaż jak znam takich kierowców to równie dobrze mógł on wyprzedzić rowerzystkę i skręcić bo miał to w dupie.
@CheSlaw: aż dziwne że dalej firmy nie chcą montować kamery 360 stopni + jakieś systemy jak w volvo
teoretycznie to ją potrącił gdy poruszała się jakąś ścieżką rowerową, ale w sumie nie widzę żadnej scieżki na zdjęciach więc zastanawiam się czy to AI im pisze te artykuły czy on ją przeciągnął czy co
Nie ma to znaczenia. Przy skręcie w drogę poprzeczną musisz ustąpić poruszającym się po drodze, którą zamierzasz opuścić.
p------e, tiry mnie zawsze przerażają jak jadę koło nich, ostatno jechałem o 2 w nocy z krakowa, tir mi siedział na drodze wiejskiej na zderzaku, ja sobie elegancko 70 (bo i po co się śpieszyć) a typ wyprzedził mnie na luku drogi, jeszcze trąbił. No debile i tyle
@Tokko ale czaisz że to nie o to w tym chodzi czyja jest wina? Tylko że k---a masz mieć oczy w dupie i myśleć o sobie i innych bezpieczeństwie. Z ciężarówkami jest tak że możesz mieć oczy w dupie ale możesz coś przeoczyć i to są ograniczenia pojazdu, jak nie rozumiesz bo nie siedziałeś w tym nigdy to nie pojmiesz, tylko rzecz w tym że będąc uczestnikiem ruchu musisz myśleć o
@mvmxks: A to też błąd, bo ograniczenie 70km/h nie oznacza że masz jechać 70km/h, możesz jechać mniej! oczywiście nie utrudniając i tamując ruchu. Możesz sobie nawet o 2 w nocy jechać 50km/h i to nie będzie dalej uważane za tamowanie ruchu.
Ludzie myślą że ograniczenie 70 to jadę 70, 90 to jadę 90, a to błąd. Jedziesz tyle ile chcesz i
ale większość komentarzy nie broni kierowcy tylko zaznacza że u rowerzystki wygasł instynkt samozachowawczy.
Każdy myślący w takiej sytuacji zwolniłby czy nawet się zatrzymał "nie no k---a, wiem że mam pierwszeństwo ale jak mnie trzepnie to nic ze mnie nie zostanie".
@GaldCC: albo była już na przejeździe a kierowca skręcił bez kierunkowskazu bo po co, przecież on nie musi widzieć gdzie jedzie
@PolsartNews: nie ważne czy jesteś rowerzystą, pieszym , czy kierowca osobówki widząc jakąkolwiek ciężarówkę musisz uważać potrójnie bo nie masz z nią żadnych szans. Chyba że prowadzisz czołg, to wtedy luz
#bekazpodludzi #samochodoza #rower
źródło: 1000298797
Pobierzźródło: 1000298799
Pobierzźródło: 1000013558
Pobierzźródło: obraz
PobierzKompletnie nie na miejscu komentarz z próbą obrony kierowcy. Takie rozważania to można by sobie prowadzić gdyby rowerzysta jechał poboczem a nie k---a dedykowana droga dla rowerów przed wjazdem na która kierowca ma p--------y obowiązek zajrzeć nawet do własnej
@telemach20: Kiedyś jak jeszcze mieszkałem w Przasnyszu czyli północne Mazowsze i serce Kross jechałem jakimś mtb i mi traktor z przyczepą ze stopu wymusił. Ulica skrzyżowanie Zwirki i Wigury oraz Baranowska przy samym cmentrzu kościelnym, To jest zakręt 90 stopni więc wpadłem z rowerem pod przyczepę bo pijany debil się nie zatrzymał. Znaczy się w końcu zatrzymał jak ludzie zaczeli krzyczeć jak mnie przemieliło
Każdy myślący w takiej sytuacji zwolniłby czy nawet się zatrzymał "nie no k---a, wiem że mam pierwszeństwo ale jak mnie trzepnie to nic ze mnie nie zostanie".
@CheSlaw: aż dziwne że dalej firmy nie chcą montować kamery 360 stopni + jakieś systemy jak w volvo
Nie ma to znaczenia. Przy skręcie w drogę poprzeczną musisz ustąpić poruszającym się po drodze, którą zamierzasz opuścić.
@PiersiowkaPelnaZiol: a najlepsze ze on powinien jechać te 70km/h XD
Nigdy jeszcze nie widziałem tira który by to przestrzegał
Komentarz usunięty przez moderatora
@mvmxks: A to też błąd, bo ograniczenie 70km/h nie oznacza że masz jechać 70km/h, możesz jechać mniej! oczywiście nie utrudniając i tamując ruchu. Możesz sobie nawet o 2 w nocy jechać 50km/h i to nie będzie dalej uważane za tamowanie ruchu.
Ludzie myślą że ograniczenie 70 to jadę 70, 90 to jadę 90, a to błąd. Jedziesz tyle ile chcesz i
@GaldCC: albo była już na przejeździe a kierowca skręcił bez kierunkowskazu bo po co, przecież on nie musi widzieć gdzie jedzie
od komentarzy na facebooku to można tylko raka
Bez prawka to powinny być takie ameby jak ty