Wpis z mikrobloga

Złożyłem aplikacje na cysternę spożywczą do mleka w jednej z większych mleczarni w Polsce. Dziś zadzwonili, pierdu, pierdu, pytam jak to wychodzi z kasą i typ lekko zmieszany odpowiada 17 BRUTTO na godzinę. Nastała długa cisza po czym mówi, że jest co miesiąc bon 100 zł na produkty z firmowego sklepu. Jazda gratem z przyczepą na obrotnicy po krzakach, gospodarzach za 15 na rękę na godzinę. No, kierowców brakuje i będzie brakować xd
#dyzmatransport #bekaztransa #ciezarowki #zycietruckera
Franek_Dyzma - Złożyłem aplikacje na cysternę spożywczą do mleka w jednej z większych...

źródło: 6326

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Franek_Dyzma: aż się wierzyć nie chce, u mnie na mazurskim zadupiu na zwózce mleka płacą 43,75 netto za godzinę ale taki logistyczny r--------l tam był że w zeszłym roku popracowałem 2 dni i zrezygnowałem
  • Odpowiedz
@KaerTrolle: Tam odchodzą wałki przy odbiorze od rolników. Nie chce wchodzić w szczegóły bo nie znam się na rolnictwie, ale kierowca sprawdza jakość odbieranego mleka i jego ilość. I mleko można mieszać z wodą w rozsądnej ilości i jest to trudno wykrywalne. Piszę co usłyszałem, sam nigdy nie jeździłem. Za współpracę przy mieszaniu kasuje się pinionżki.
  • Odpowiedz
szczegóły bo nie znam się na rolnictwie, ale kierowca sprawdza jakość odbieranego mleka i jego ilość.

@wezsepigulke: @KaerTrolle: u znajomego jest tak, że kierowca pobiera próbkę mleka i notuje ile wlał do całości. Jak wjeżdża na bazę to najpierw jest badana cała cysterna i jak wszystko jest w porządku to leci do dużego zbiornika, a z próbek pobierają kto ile miał tłuszczu i białka (bo za to dostają
  • Odpowiedz
@KaerTrolle: próbka idzie z butelki. Najważniejsze, żeby nie było zepsute/kwaśne ale to się sprawdza testem przed pobraniem do zbiornika.

No i żeby nie było leków/antybiotyków z chorej krowy w mleku.
  • Odpowiedz