@HardWax: każdy kto pobiera jakikolwiek zasiłek czy rentę, powinien mieć zakaz picia alkoholu. Wystarczy wprowadzić takie prawo i każdy sąsiad p---------i taką osobę.
@HardWax: moja była jest kuratorem i mówiła że nie umiała się doprosić policji o interwencję nawet w skrajnych przypadkach gdzie w mieszkaniu dzieci biegały bez ubrań, pies srał w pokoju, w lodówce było tylko p--o a starzy spali n------i, a Ty mówisz coś o zakazie papierosów xd
@HardWax: wogóle w mieszkaniach socjalnych powinien być obowiązek tylko spać a lodówka powinna przyjmować tylko najtańsze żarcie. I kamery które monitorowałyby stan emocjonalny petenta, jeśli by się uśmiechnął po 15h w fabryce azbestu eksmisja na bruk.
@piotr-szczerek: Chyba ci się z komunalnym pomyliło, bo stawki czynszu za mieszkania socjalne są symboliczne, zazwyczaj w zakresie jakichś 3-5 zł z mkw. W Warszawie obecnie widzę 2zł za metr, Kraków 2,98 zł. Nie jest normalny czynsz, chyba że mi znajdziesz na rynku mieszkanie 35mkw za jakieś 150 zł miesięcznie. @swinkapl Jak wyżej xD
@StdPtr: ja bym pilnował, chodził na imprezy do ludzi chlał ich wodę i palił ich szlugi a później p----------l do urzędu. Dla państwa polskiego poświęcenie w mym sercu. Tylko PiS i konfederacja.
Mirki są oburzone. Bardzo oburzone. Nigdy nie widzieliśmy takiego oburzenia. I wiecie co? To jest ogromny sukces. Popatrzcie na ruch. Przed zmianami - mały ruch. Bardzo mały. Smutny wręcz. Po zmianach? Ogromny. Wszyscy piszą. Wszyscy komentują. Mówią "nie podobają nam się zmiany". Uwielbiają je. Jeszcze tego nie wiedzą, ale uwielbiają. Przychodzi do mnie człowiek. Wielki facet. Łzy w oczach. Mówi "proszę pana, od sześciu godzin jestem w drzewku. Nie wiem, komu odpowiadam".
Przyjezdzam na kilka dni do Lublina w pazdzierniku, studiowalem tam w latach 2010-13 miasto kwitlo. UMCS i inne campusy tetnily zyciem. Ostatnio bylem w kwietniu obszedlem kampusy i cisza, puby puste, troche ukraincow. Jakby akademiki przymieraly, cisza spokoj. Na langiewicza nie ma zadnej mordowni zeby potanczyc w czwartek ? Kiedys sroda czwartek to byl scisk wszedzie i zycie :( Rozumiem pomoc dla Ukraincow ale to totalnie rozbilo kulture studencka na miasteczkach. Plus
W sumie jak ktoś ma telewizję czy internet w takim mieszkaniu to również sygnał że nie ptorzebuje socjala
Pomijam absurdalnosc calego pomyslu, bo tu wiadomo ze nigdy nic podobnego nie wejdzie.
XD