Wpis z mikrobloga

Znajomy Java Developer (MID) ma 4 lata doświadczenia. W tamtym roku w grudniu stracił pracę. Pracy szukał 5 miesięcy i znalazł w maju projekt przez kontraktornie w firmie ubezpieczeniowej. Założył działalność B2B popracował niecały miesiąc i coś w kontraktornii pierdnęło w Excelu i go wywalili i zawiesił działalność po miesiącu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Branża IT - taka stabilna. Ogólnie chłopowi już psychika siada i leci na antydepresantach. Bierze "Asertin" w dawce 100 mg. 29 lat, beż żony i dzieci, wciąż mieszka z rodzicami.

#programowanie #programista15k #java #naukaprogramowania #pracait #korposwiat #pracbaza
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kondor_20_zglos_sie: @James2000

Dokładnie. Przebranżawiasz się na to, na co jest popyt aktualnie. To nie są lata 50-te w USA, że se robisz papier na studiach i na luzie klepiesz do emeryturki. Ludzie się u---------i tego IT jak rzep psiej d--y, a to jedna z najmniej stabilnych branż. Przyszłością w Polsce jest medycyna (przynajmniej na najbliższe 10-20 lat) w wykopowych prognozach, bo już dzisiaj młodzi walą na studia medyczne i
  • Odpowiedz
@kondor_20_zglos_sie: Ja bym raczej odpuścił. On jest dopiero na początku kariery i już wie, że jedyne co go czeka przez następne lata to bycie popychadłem. Do tego niemal całkowicie został zlikwidowany największy benefit tej branży czyli praca zdalna.

Ja niestety poszedłem w lata, nie mam żadnej alternatywy i muszę siedzieć w tym cyrku z małpami.
  • Odpowiedz
Do tego niemal całkowicie został zlikwidowany największy benefit tej branży czyli praca zdalna.

@okrupnik: to też xD ja naiwniak myślałem, że jak pójdę w programowanie to będę sobie kodził pod palemką na seszelach, taki c--j xD Większość ci każe kisić się w biurze. Ja osobiście dostałem oferty, gdzie kazali biuro na drugim końcu Polski odwiedzać raz w tygodniu i mówili że doświadczeni pracownicy później starczy raz na miesiąc - po
  • Odpowiedz