Aktywne Wpisy

lubie-sernik +84
Trzy miesiące temu rozstałem się z różową po 13 latach związku.
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak

Jaki kraj byście wybrali do emigracji zakładając że chcecie żyć i asymilować się do końca życia w nowym miejscu? Ogólnie, więc załóżmy że znacie angielski, nie planujecie dzieci i na początek pojedziecie zaczepić się o jakąś pracę a potem już nauka lokalnego języka, przebranżowienie się i jakaś sprawna adaptacja bo nie jesteście sebixami. Aha i jakieś cywilizowane warunki życia. Czy byłaby to nadal Europa? Jeśli tak to typowo klasycznie #niemcy lub #holandia? Czy może #norwegia chociaż tutaj rynek pracy gorzej no i może doskwierać bardziej samotność bo mniej ludzi. Może coś mniej popularnego ostatnimi laty na wykopie typu #austria #belgia.
#emigracja #zagranica #praca #polska #francja #szwecja #uk #anglia #zycie #hiszpania
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Kanada lub Nowa Zelandia
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Dla mnie TOP TOP świata pod wieloma względami,
I świetna pogoda cały rok
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: Jak sie tam dostac i pracowac pod klimatyzowanym dachem? Sa jakies wizy pracownicze dla mniej wykwalifikowanych? Teraz z tego co widze to w kazdym polnocnym stanie ukrop wiekszy niz w PL.
Niemcy mogą być fajne. Nawet wioski są niepozorne, a tam są często firmy, które mają pozycje lidera rynku światowego:
https://www.hidden-champions.de/unternehmen