Wpis z mikrobloga

@siepan: bardziej chodzi o to, ze on to raczej wywodzi sie i związany jest z kontrkulturą, a więc z lewicą. No i oczywiście może się przy okazji jakiegoś wywiadu o tym wypowiedzieć, gorzej jak ktoś bezrefleksyjnie naśladuje ocenę na różne tematy muzyka. Jednak to nie ujmuje jemu, a temu co naśladuje.
  • Odpowiedz
@siepan: lepiej jak w Polsce ludzie traktują piłkarzy jako autorytet i każde ich zdanie traktują jak prawdę objawioną xD. Prawda jest taka, że większość sportowców i celebrytów to j----e tłuki, które w normalnej pracy umysłowej nie dałyby rady tygodnia bez popełnienia samobója. Niesamowite jest dla mnie to zjawisko.
  • Odpowiedz
@siepan: feministka umie kłamać o uciemiężeniu kobiet, za to nie jest kompetentna w żadnej innej kwestii więc nie powinno być ich w polskiej władzy jednej sztuki
  • Odpowiedz
@Wloczykij2: mimo, że bardzo odpowiada mi to co gość powiedział, to nie, nie zgadzam się. Nie chcę, aby artyści wypowiadali się na tematy polityczne. I nie interesuje mnie, czy mają do tego kompetencje, czy nie.
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: Wiadomo, zdanie artystów na temat polityki jest ważne tylko wtedy, gdy liże jajka prawicy. A jak ktoś ma odmienny pogląd to jest zwykłym oszołomem który nic nie wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: To prawda, że prawica obecnie uważa się za kontrkulturę (jak do tego doszło, to już temat na pracę doktorską z socjologii), ale nie proponuje absolutnie nic pozytywnego, merytorycznego poza syndromem oblężonej twierdzy, hipokryzją, przymusem światopoglądowym i miłością do Rosji.
  • Odpowiedz
@siepan: No chyba że to akurat aktor który umie grać na deskach teatru i akurat jest to zbieżne z twoimi poglądami. To wtedy prawda objawiona z pozycji mesjasza przekazywana.
  • Odpowiedz