#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD. Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
@arturooo000: ja tam włożyłem 80% na giełdę ale tak szybko spada, ze zaraz giełdowe portfolio to będzie właśnie te 3-5% moich całych oszczędności, wiec nie ma co się śmiać
@arturooo000: gielda w stanach byla od zawsze, ludzie od dekad mieli inwestycje na wallst mieli pakiety akcji opcje pracownicze a u nas to zaczelo wchodzic dopiero jak wchodzily korpo zagraniczne bo nie bylo gospodarki do lat 90. przeciez w wawie w latach 90 to jak wchodzily zagraniczne korpa to placili nawet w dolarach o czym my tu mowimy
@arturooo000: I nawet jak wchodzą na giełdę to kupują jakiś syf co znają bez żadnej analizy vide mój stary kupił orlen parę lat temu po 80zł kisił na stracie i sprzedał w COVIDzie po 50zł. I teraz mi mówi HURR DURR złodzieje na giełdzie mnie okradli XD
@arturooo000: LOL to właśnie z d.bili co ładują w h----d. Oczywiście trzymanie na lokacie jest również złe przez inflację POPiSiorską ale to wciąż bezpieczniejsza opcja
@paluszki_rybne: ciocia żony trzyma w materacu, teściu uważa że Niemcy to kiedyś budowali dobre domy i on nie ociepli, bo gdyby ocieplenie było git to by te 100 lat temu styropian stosowali....nie przegadasz, nie wytlumaczysz
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
źródło: image
Pobierza teraz...
@galicjanin: no właśnie, a mogliby jak ludzie p-------ć oszczędności w kasynie xd