Wpis z mikrobloga

@Nemayu: Panie miły ja sobie tylko heheszkuję
@assninja @IwanDubietkov sam jakieś 30 lat temu będąc małym bomblem topiłem się gdzie ludzie stali dookoła a wujas który miał mnie pilnować siedział z browarem na kocyku jakieś 3 metry dalej xD podobno faktycznie trudno zauważyć osobę która się topi. Wiele razy słyszałem też wypowiedzi ratowników że to nie wygląda jak na filmach

• Odpowiedz
@lumpenproletariat: Ludzie topią się bezgłośnie, no i zwykle sporo czasu spedzaja pod powierzchnia. Z daleka jeżeli się nie przyjrzysz to nie poznasz czy ktoś sobie właśnie się dobrze bawi czy walczy o życie z poziomu wody zupełnie nie widać. Gość miał tyle szcześcia że zauważyła go dziewczyna na brzegu która stał całkiem wysoko.
  • Odpowiedz
No i dlaczego mu nie pomogliście?

@lumpenproletariat: też co innego jak dorosły się topi na głębokiej wodzie, jak nie jesteś zajebiśćie dobrym pływakiem to będą dwa trupy. W tym co przytoczyłem koleś miał wody do ramion, ale dzieciaka przykrywało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Adolf_HODLer: socjale dalej są blokowane. Generalnie nasze apki bez vpn lub sima z wbudowanym vpn nie dzialają, czy to fb,messenger, whatsap czy inne zachodnie. Wystarczy zakupić np sim z trip.com bo każdy ma wbudowany vpn i problem znika.
  • Odpowiedz
@lumpenproletariat: ale do kogo i jakie mam pretensje przyjacielu, zapytałeś dlaczego go od razu nie wyciągneliśmy więc wytłumaczyłem. Nie mam żadnych pretensji wobec tych z którymi tam byłem ba ja sam wtedy stałem na brzegu a nic nie zauważyłem.
  • Odpowiedz
@Anthrax91: najgorszy scenariusz się trafił, porażenie i tak zwany małpi chwyt, mięsień się kurczy pod wpływem prądu więc ręka się zaciska. Najgorzej jak złapiesz podłączone do prądu coś właśnie w dłoń jak jalaś rura, poręcz czy coś za co możesz się chwycić to już nie puścisz. Najpewniej ten wiatrak czy co tam było był metalowy i zepsuty, przebicie na obudowę. Po to jest u nas stosowany wyłącznik różnicowo-prądowy, chroni przed
  • Odpowiedz