Aktywne Wpisy

Właśnie do mnie dotarło, jak genialnie zostaliśmy zrobieni w balona przez wspaniały "system kaucyjny".
Kupuję napój. W jego cenę zawsze wliczony był i jest koszt opakowania – puszka czy butelka staje się moją własnością. Co więcej, ceny produktów podlegających pod system w momencie jego wprowadzenia wcale nie zostały obniżone o te 50 gr! Skoro to moja własność, to mogę ją wyrzucić, oddać na złom albo pociąć na filament do drukarki 3D. Moja sprawa.
Ale
Kupuję napój. W jego cenę zawsze wliczony był i jest koszt opakowania – puszka czy butelka staje się moją własnością. Co więcej, ceny produktów podlegających pod system w momencie jego wprowadzenia wcale nie zostały obniżone o te 50 gr! Skoro to moja własność, to mogę ją wyrzucić, oddać na złom albo pociąć na filament do drukarki 3D. Moja sprawa.
Ale
źródło: image
Pobierz
wfyokyga +45
W domu pewnie sraja sobie do mordy, no k---a nie potrafię wytłumaczyć takiego zjawiska.
źródło: temp_file8150433492733247061
Pobierz

mirror: https://streamable.com/vrb7rc
@IwanDubietkov: No i dlaczego mu nie pomogliście?
@assninja @IwanDubietkov sam jakieś 30 lat temu będąc małym bomblem topiłem się gdzie ludzie stali dookoła a wujas który miał mnie pilnować siedział z browarem na kocyku jakieś 3 metry dalej xD podobno faktycznie trudno zauważyć osobę która się topi. Wiele razy słyszałem też wypowiedzi ratowników że to nie wygląda jak na filmach
@lumpenproletariat: też co innego jak dorosły się topi na głębokiej wodzie, jak nie jesteś zajebiśćie dobrym pływakiem to będą dwa trupy. W tym co przytoczyłem koleś miał wody do ramion, ale dzieciaka przykrywało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@IwanDubietkov: Czyli też nie wiedzieliście że typ się topi ale pretensje do innych już masz, tak?
@Pompejusz: Ale to akurat prawda. Można też użyć psa.