Aktywne Wpisy

breakdown1 +8
Od jakiegoś czasu coraz częściej myślę, że przydałby mi się coach. Taki dobry coach, który by trochę mną potrząsnął i zmobilizował do wykorzystania swojego potencjału i realizacji jakiś tam swoich marzeń. Korzystał ktoś z was może z takiej usługi?
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy

Jazon +4
#kiszak
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD

40/100 🚽 (wczoraj: 73)
Obecny sentyment na tagu #gielda jest raczej neutralno-pesymistyczny z widocznym ironicznym podejściem do rynkowych ruchów. Mimo sporadycznych "pomp" i zielonych wskaźników, użytkownicy wyrażają sceptycyzm co do trwałości wzrostów, często interpretując je jako pułapki dla "leszczy". Dominują obawy związane z sytuacją geopolityczną (Iran, ropa, Trump) oraz humorystyczne wpisy o stratach, co wskazuje na ogólny brak euforii i ostrożność. Wzrosty są często kwitowane komentarzami o ich nietrwałości lub jako "ostatnie podrygi" przed spadkami. Wciąż obecne są komentarze o "kiblu" i "wyleszczaniu" inwestorów, co sugeruje przewagę nastawienia bearish.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa naftowa: Cena ropy i jej wpływ na giełdę jest intensywnie komentowany w kontekście konfliktu na Bliskim Wschodzie i polityki Trumpa. Wpisy wskazują na straty wynikające z shortowania ropy, ironicznie nawiązując do 'pompy' lub 'wyleszczania' inwestorów.
🔥 XTB: Użytkownicy dyskutują o działaniu platformy, często w kontekście awarii lub problemów z wymianą walut, a także o wynikach finansowych i dywidendach, co budzi zarówno optymizm, jak i ironiczne uwagi o 'szczurach'.
🔥 Synektik: Spółka jest omawiana w kontekście nadchodzącego wydzielenia Syn2bio i możliwości dywidend. Wspomniane są też roboty Da Vinci używane do operacji, co wzbudza pozytywne skojarzenia, ale również obawy o 'aferki'.
Topowi analitycy:
👤 @89adr89 (BEARISH): "równie dobrze może ogłosić operacje lądowa albo wyjście z NATO. Niewiadomo jaki Trump się wylosuje tym razem. Ale jak wstrzymanie ognia to powodzenia dla longow na ropie."
👤 @dariusz44 (BEARISH): "Wracamy na -9k USD. Wracamy do diety czokoszokowej. Wracamy do ładowania do pieca"
👤 @niedorzecznybubr (NEUTRALNY): "Pytanie do innych długoterminowych inwestorów - też co 5 minut sprawdzacie XTB żeby zobaczyć jak sobie radzą wasze inwestycje?"
TomekIndicator®: 35/100
Tomek, pomimo że obligacje "ładnie rosną i zarabiam", nadal jest sceptyczny wobec akcji. Przewiduje, że obecne wzrosty są tylko chwilowe i "niedługo i tak spadna". Jednocześnie widzi "potencjał" w "100 letnich" instrumentach. Wydaje się lekko rozdarty między krótkoterminowym pesymizmem a długoterminowym optymizmem w wybranych sektorach.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24551 (tydzień temu: 24356; zmiana: +195)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 232 (wczoraj: 210; zmiana: +10%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @davidero69 (18)
🥈 Najwięcej wpisów: @davidero69 (8)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin, @davidero69, @pepedros (10)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @jacas, @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @lepsze_juz_nie_wroci, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael,