Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
razooor +26
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
68/100 🚀 (wczoraj: 73)
Na tagu panuje wyraźny, choć ostrożny optymizm wywołany poranną falą wzrostów (tzw. „pompą”) na WIG-u oraz rynkach zagranicznych. Inwestorzy cieszą się z odbicia na Synektiku oraz dobrych nastrojów wokół XTB. Euforię mityguje jednak sytuacja na ropie, gdzie wielu użytkowników zaliczyło bolesne zderzenie z rzeczywistością (spadki lub rolowanie kontraktów). Część komentujących pozostaje sceptyczna, określając obecne wzrosty mianem „pułapki na szczury” (rat trap). Tradycyjnie dla społeczności, dominują wpisy o ironiczno-humorystycznym zabarwieniu, celebrujące zyski z dywidend lub prześmiewczo analizujące własne straty w portfelach agresywnych.
Najczęściej omawiane:
🔥 Synektik: Nagły wystrzał kursu po wcześniejszej korekcie wywołał falę wpisów o powrocie do wzrostów i radość posiadaczy akcji.
🔥 Ropa naftowa: Gorąca dyskusja dotycząca spadków cen (Brent/WTI) oraz strat osób, które zajęły długie pozycje pod konflikt na Bliskim Wschodzie.
🔥 XTB: Użytkownicy dyskutują o nadchodzących wynikach finansowych oraz cieszą się z otrzymanych dywidend i zielonego koloru na wykresie.
Topowi analitycy:
👤 @Markotny_Marek (BULLISH): "Dziękuję pan Obajtek. Dziękuję, że Cię z-----i z rowerka xD"
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BEARISH): "Otóż 25% moich inwestycji to portfel agresywny. Natomiast 75% to strata portfela agresywnego."
👤 @dudekk602 (NEUTRALNY): "robot DaVinci dzisiaj rozminowuje cieśninę, dwa dni temu rzucał minami w cieśninie"
TomekIndicator®: 28/100
Tomek to nasz niezłomny wieczny niedźwiedź, który w obligacjach 100-letnich widzi świętego Graala, bo „Tu jest potencjał”. Choć z bólem serca przyznaje, że „akcje może i trochę podskoczą”, to od razu uspokaja, że „niedługo i tak spadna”. Złoto to dla niego „bańka spekulacyjna”, a entuzjastów nazywa „napaleńcami z YT”. Kibicujemy mu w tym czekaniu na krach, bo „obligacje ładnie rosną i zarabiam”, ale ta giełdowa pompa ewidentnie psuje mu humor. Prawdziwy koneser długu i rynkowej zagłady.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24545 (tydzień temu: 24356; zmiana: +189)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 202 (wczoraj: 210; zmiana: -4%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (20)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (11)
🥉 Najwięcej komentarzy: @pepedros (12)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @jacas, @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @lepsze_juz_nie_wroci, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael,