Wpis z mikrobloga

Co w sytuacji, kiedy kobieta zarabia więcej w związku? Jak się z tym czujecie?
W ankiecie uwzględniamy tylko sytuację, w której #rozowepaski zarabiają więcej od #niebieskiepaski
#ankieta #pracbaza #zwiazki

Jaka różnica zarobków między kobietą a mężczyzną może doprowadzić do rozpadu związku:

• 1-2 k 24.5% (1131)
  • 3-4 k 13.4% (620)
  • 5-7 k 13.9% (644)
  • 8-10 k 7.2% (332)
  • powyżej 10 k 41.0% (1895)

Oddanych głosów: 4622

• 293
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dama_z_Kurczakiem: Tak jak wyżej. Niektórzy niebiescy będą mieli z tego powodu kompleksy i czuli się mniej męsko, co będzie prowadziło do wielu mikro kłótni.

Znowu z drugiej strony taka różowa może świadomie, bądź podświadomie, a) albo trochę inaczej patrzeć na niebieskiego, wypominając mu tę różnicę, albo b) próbować zmieniać dynamikę związku, czyli więcej obowiązków domowych na barkach niebieskiego, nawet jeśli godziny pracy dalej są takie same.

Do tego co z
  • Odpowiedz
@lazysoul: powiem ci że miałam wtedy aferę bo ja mam więcej partner i oczekiwał wręcz że zacznę zarabiać mniej, bo czuje się mniej mężczyzną xD

Także są takie ananasy niestety
  • Odpowiedz
@Dama_z_Kurczakiem: @lazysoul pytanie jest dosyć bezpośrednie, ale może mieć to pośrednie skutki, co jeśli np w mieście A różowa może zarabiać 2.5 krotnie od chłopa, ale w mieście A chłop nawet nie może znaleźć pracy zostaje mu tylko praca zdalna której nie ma już tak dużo

Lub miejscowość B gdzie obydwoje mogą mieć pracę( różowa nadal miałaby wyższy zarobek) i obydwoje mogą zarabiać więcej niż obecnie lecz nadal różowa
  • Odpowiedz
  • 27
@Dama_z_Kurczakiem

Moja była dziewczyna zarabiała ok. 20k netto gdzie ja miałem ledwo 6 i miałem na to wywalone bo ona mnie zabierała na wyjścia do drogich knajp a ja jej robiłem najlepszą pizzę w weekend i zabierałem na randki na dachach z pizzą z żabki i zabrałem na wyjazd po Bałkanach gdzie w aucie spaliśmy
  • Odpowiedz