Wpis z mikrobloga

Co w sytuacji, kiedy kobieta zarabia więcej w związku? Jak się z tym czujecie?
W ankiecie uwzględniamy tylko sytuację, w której #rozowepaski zarabiają więcej od #niebieskiepaski
#ankieta #pracbaza #zwiazki

Jaka różnica zarobków między kobietą a mężczyzną może doprowadzić do rozpadu związku:

• 1-2 k 24.5% (1133)
  • 3-4 k 13.4% (620)
  • 5-7 k 13.9% (644)
  • 8-10 k 7.2% (332)
  • powyżej 10 k 41.0% (1898)

Oddanych głosów: 4627

• 293
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dama_z_Kurczakiem: teoretycznie to nie problem, no gdzie tam, miłość jest najważniejsza, ale w praktyce okazuje się, że to problem. Co to za facet co mniej zarabia, co koleżanki pomyślą, co rodzina powie etc. Żyjemy w społeczeństwie klasowym, zarobki i status się liczą, a dla kobiet liczą się bardziej niż dla mężczyzn. Nie ma się co oszukiwać, stanąć w prawdzie trzeba.
  • Odpowiedz
@Dama_z_Kurczakiem: byłem w związku, gdzie zarabiałem 10-15k a ona 3k. Generalnie nie miałem z tym problemu, ale wymagałem jednego - rozwoju. Chciałem by w tym czasie gdy zarabiam wyraźnie lepiej uczyła się nowych rzeczy, rozwijała i generalnie nadrabiała zarobki ambicjami. Niestety nie wyszło (też z mojej winy), ale dowiedziałem się jednego - ambicji się nie wytrenuje, trzeba ją mieć od początku.
  • Odpowiedz
1-2 k jak więcej zarabi kobieta to jest potencjalny problem? OMG

@Dama_z_Kurczakiem: 1-2k to BARDZO dużo przy niskich pensjach. w zasadzie to parokrotnie więcej.

wyobraź sobie, że osoba A zarabia 3800zł na rękę
osoba B
  • Odpowiedz
@Dama_z_Kurczakiem: nie, opakowania mają sens. Tyle ile osób w domu + 2 zestawy. Ewentualnie jakieś dodatkowe duże, lub specjalne na sałatę czy coś, pojemniczki na sosy. Dogadalibyśmy się. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dziwię się wykopkom zaznaczającym 10k i więcej bo chyba tylko mnie spotkała sytuacja gdzie komuś o------o gwiazdrzenie od 500zł różnicy
  • Odpowiedz