Wpis z mikrobloga

R---------a mnie to jak korposzczury na Linkedindie piszą tak, jakby były wielkimi liderami sukcesu, ludźmi spełnionymi, z garścią certyfikatów, dyplomów. Prawda jest taka, że jedno pierdnięcie w Excelu w USA wystarczy i mogą wylecieć z firmy. Nawet świeży lekarz, rezydent, w trakcie specjalizacji ma większą stabilność, prestiż, pragmatyzm niż każdy korposzczur. Gardzę tymi obłudnikami.

#programowanie #programista15k #java #pracait #naukaprogramowania #korposwiat #studbaza #pracbaza
Ksiega_dusz - R---------a mnie to jak korposzczury na Linkedindie piszą tak, jakby by...

źródło: image

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz: czym się różni teraz AGH od wyższej szkoły robienia hałasu? Gdzie w jednym i drugim przypadku stajesz w szranki z kolegami hindusami? I jesteś imho na przegranej pozycji - brak certów, nie kłamiesz, brak hinduskiej solidarność etc.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Pracuję w korpo i też tak myślę.Linkedin to rak. Te ciągłe mądrości, chwalenie się osiągnięciami, nowymi stanowiskami, Anetki z HR wysrywają te swoje filozoficzne wywody. Nie raz widziałem w korposzczurach 2 osobowości: jedną prywatną, gdzie można szczerze i normalnie pogadać i mieć dystans i drugą linkedinową, gdzie patos w wypowiedzi miesza się z nieszczerością i pompatycznością. Gardzę. Z roku na rok jestem coraz bardziej zmęczony korpo i myslę o
  • Odpowiedz