@sameowoce: typowi pisowski motłoch. Ujadasz w każdym politycznym temacie, opluwasz ludzi, a jak przychodzi do merytorycznej rozmowy to nagle w dupie byłeś i g---o widziałeś. Taki pro tip, zanim podejmiesz dyskusje to doedukuj się w temacie, a jak nie jesteś w stanie to zamknij mordę
@Gartarr: Hyundai i jeszcze dwie firmy których nazw nie pamiętam i co z tego? Nie mam zamiaru się tego uczyć na pamięć A ta odpowiedź to na pytanie którą partia co negocjowała
@H_Moody: jest tego więcej, wszystko z tych umów PiS. Produkcja Polska jest tylko co do rakiet z tego co pamiętam, ale inne rzeczy są na jakimś etapie obrabiane w Polsce zgodnie z umowami zawartymi przez PiS.
@badreligion66: Może ja się nie znam ale zakupy od USA i Korei są w USD, a SAFE jest w EUR, więc zarówno te 3 jak i 6% to się okaże 2-3 razy za mało, jeśli pojawią się jakieś czynniki osłabiające polskiego złotego. Samo SAFE to 40 mld EUR, zakupy w dolarach też chyba około 40 mld USD, do tego KPO chyba 30 mld EUR pożyczki, to razem będzie jakieś 450
@isomalta: są tu trzy wątki- Sikorski urodzony dyplomata i mediator, po czym zostałam wciągnięta w nawalanke o SAFE kontra PiS jakby to miało jakieś znaczenie.
@sameowoce: Odnoszę się do tego dlatego, że nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym, jakoby poprzedni rząd wynegocjował produkcję tego typu sprzętu w Polsce, a nie tylko kupno i dostawę. A to jest zasadnicza różnica. Wszędzie była informacja jakoby to druga wersja umowy, z 2025 przewidywała możliwość produkowania w naszym pięknym kraju tego sprzętu. I uprzedzając odpowiedź, z oczywistych względów Sikorski nawiązywał do pierwszej wersji tej umowy. Co do Hyundaia,
o, teraz nasz ulubiony kandydat na prezydenta obraża połowę Polski nazywając ją psycho xd niech on już skończy karierę
@sameowoce: ja bym połowe polski określił bardziej dosadnie - debilami. Próbowaliśmy z wami dyskutować na argumenty, to wybraliście nam snusiarza na prezydenta
@mhmhmhmhm: To był okres takiej niepewności, że nawet jakby to miało być 12%, to bym brał cokolwiek. Był to raczej skutek zaniechań wszystkich poprzednich rządów i Europy co do zbrojeń. Po czasie to każdy mądry, typowe wykopki oglądające lewą stronę wykresu na giełdzie i zacietrzewione przeciwko jednej partii.
źródło: 1000037001
PobierzA ta odpowiedź to na pytanie którą partia co negocjowała
@sameowoce: ale was boli prawda
Może ja się nie znam ale zakupy od USA i Korei są w USD, a SAFE jest w EUR, więc zarówno te 3 jak i 6% to się okaże 2-3 razy za mało, jeśli pojawią się jakieś czynniki osłabiające polskiego złotego. Samo SAFE to 40 mld EUR, zakupy w dolarach też chyba około 40 mld USD, do tego KPO chyba 30 mld EUR pożyczki, to razem będzie jakieś 450
I teraz powiedz mi jakie to ma znaczenie wobec SAFE? Tu może być jeszcze bardziej kolorowo. Nie ma się czym podniecać.
@sameowoce: a co, obrażą się i na niego nie zagłosują? xD
@Radroth: przeczytał "psychoprawica" i sam ją zidentyfikował jako wyborców pisu i konfy. Cóż za samoświadomość xD
@sameowoce: No w 3 części umowy była kolonizacja Marsa, ale że pis już nie rządzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Weź nie rób takch fikołków
@sameowoce: powinien mówic wprost: debile
@sameowoce: ja bym połowe polski określił bardziej dosadnie - debilami. Próbowaliśmy z wami dyskutować na argumenty, to wybraliście nam snusiarza na prezydenta