Wpis z mikrobloga

@sameowoce: typowi pisowski motłoch. Ujadasz w każdym politycznym temacie, opluwasz ludzi, a jak przychodzi do merytorycznej rozmowy to nagle w dupie byłeś i g---o widziałeś. Taki pro tip, zanim podejmiesz dyskusje to doedukuj się w temacie, a jak nie jesteś w stanie to zamknij mordę
  • Odpowiedz
@Gartarr: Hyundai i jeszcze dwie firmy których nazw nie pamiętam i co z tego? Nie mam zamiaru się tego uczyć na pamięć
A ta odpowiedź to na pytanie którą partia co negocjowała
  • Odpowiedz
@H_Moody: jest tego więcej, wszystko z tych umów PiS. Produkcja Polska jest tylko co do rakiet z tego co pamiętam, ale inne rzeczy są na jakimś etapie obrabiane w Polsce zgodnie z umowami zawartymi przez PiS.
  • Odpowiedz
@badreligion66:
Może ja się nie znam ale zakupy od USA i Korei są w USD, a SAFE jest w EUR, więc zarówno te 3 jak i 6% to się okaże 2-3 razy za mało, jeśli pojawią się jakieś czynniki osłabiające polskiego złotego. Samo SAFE to 40 mld EUR, zakupy w dolarach też chyba około 40 mld USD, do tego KPO chyba 30 mld EUR pożyczki, to razem będzie jakieś 450
  • Odpowiedz
@sameowoce: Odnoszę się do tego dlatego, że nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym, jakoby poprzedni rząd wynegocjował produkcję tego typu sprzętu w Polsce, a nie tylko kupno i dostawę. A to jest zasadnicza różnica. Wszędzie była informacja jakoby to druga wersja umowy, z 2025 przewidywała możliwość produkowania w naszym pięknym kraju tego sprzętu. I uprzedzając odpowiedź, z oczywistych względów Sikorski nawiązywał do pierwszej wersji tej umowy. Co do Hyundaia,
  • Odpowiedz
@Gartarr: to były umowy, które miały być renegocjowane ściśle później. Opiewały na produkcję w Polsce na jakimś etapie. PiS przestało rządzić w 23.

I teraz powiedz mi jakie to ma znaczenie wobec SAFE? Tu może być jeszcze bardziej kolorowo. Nie ma się czym podniecać.
  • Odpowiedz
o, teraz nasz ulubiony kandydat na prezydenta obraża połowę Polski nazywając ją psycho xd niech on już skończy karierę

@sameowoce: a co, obrażą się i na niego nie zagłosują? xD

Napisałeś, że obraża połowę Polski, a jeśli już obraża to te circa 20 procent.

@Radroth: przeczytał "psychoprawica" i sam ją zidentyfikował jako wyborców pisu i konfy. Cóż za samoświadomość xD
  • Odpowiedz
to były umowy, które miały być renegocjowane ściśle później. Opiewały na produkcję w Polsce na jakimś etapie. PiS przestało rządzić w 23.

@sameowoce: No w 3 części umowy była kolonizacja Marsa, ale że pis już nie rządzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Weź nie rób takch fikołków
  • Odpowiedz
o, teraz nasz ulubiony kandydat na prezydenta obraża połowę Polski nazywając ją psycho xd niech on już skończy karierę

@sameowoce: ja bym połowe polski określił bardziej dosadnie - debilami. Próbowaliśmy z wami dyskutować na argumenty, to wybraliście nam snusiarza na prezydenta
  • Odpowiedz
@mhmhmhmhm: To był okres takiej niepewności, że nawet jakby to miało być 12%, to bym brał cokolwiek. Był to raczej skutek zaniechań wszystkich poprzednich rządów i Europy co do zbrojeń. Po czasie to każdy mądry, typowe wykopki oglądające lewą stronę wykresu na giełdzie i zacietrzewione przeciwko jednej partii.
  • Odpowiedz