Wpis z mikrobloga

@Akuzativ94: To, że zapłacimy 3% od kwoty na sprzęt produkowany w Polsce to daleko idące uogólnienie.
Umowy zawarte w Korei też opiewają na sprzęt produkowany w Polsce i co? Ktoś się tym podnieca?
  • Odpowiedz
@sameowoce: Z tego co widziałem jakiś sondaż, to raptem 21 procent Polaków jest przeciwko temu programowi, więc nie wszyscy o poglądach prawicowych są przeciw.
  • Odpowiedz
@badreligion66: Sikorski niech wyjdzie spod spódnicy swojej żony a nie zabiera głos gdzie nie ma pojęcia. Nie wspomniał o tym że te 3% będzie kosztować nas to że ktoś wybierze kiedy i gdzie mamy te pieniądze wydać. Dodatkowo warunek jak w KPO, czyli warunkowośc - punkt 35
  • Odpowiedz
@mhmhmhmhm: po 1 program SAFE i tak przejdzie, daremne są te dyskusje czy dobrze czy źle.

Po 2, PiS zawarło umowy a KO je renegocjuje teraz. Nie znam szczegółów jeśli je znasz to się podziel a nie odsyłasz mnie na nauki.
  • Odpowiedz
Napisałeś, że obraża połowę Polski, a jeśli już obraża to te circa 20 procent. Pomijając, że bardziej obraża polityków, a nie obywateli.
  • Odpowiedz
@sameowoce:

Umowy zawarte w Korei też opiewają na sprzęt produkowany w Polsce

Odpowiedź na pytanie, jaki sprzęt ma być produkowany w Polsce w ramach tych
  • Odpowiedz
@sameowoce

Umowy zawarte w Korei też opiewają na sprzęt produkowany w Polsce i co? Ktoś się tym podnieca?

Jaki? Garnki na kimchi dla koreańczyków serwisujących kupiony od nich sprzęt?
  • Odpowiedz
@sameowoce: to ja ci odpowiem. Zero. Procentowo zapisuje to się tak 0%, bo Błaszczak nie podpisał nawet umowy wykonawczej na produkcję w Polsce. Po prostu kupił prawie 200 czołgów z półki i elo. Jedyne co udalo mu się zrobić to podpisać umowę ramowa bez większych konkretów. Zamiast od razu negocjować wersję PL to poszli i kupili czołgi

To wszystko na 5 - 6%, w obcej walucie, bez karencji.
  • Odpowiedz