Wpis z mikrobloga

@Afrobiker: akurat te najnowsze nerki wyglądają fajnie i nawiązują do starych modeli. W końcu po latach gdy jedynym pomysłem było robić je coraz większe, to wrócili do korzeni. Tylko to podświetlenie to wiocha.
  • Odpowiedz
Te podświetlenia grilla i logo marki () Kiedyś była to domena wiejskiego tuningu i ledów z Tesco, montowanych w szparach po rdzy w Lanosach...

@S-Type: kiedyś to właśnie się usuwało wszelakie znaczki i nazwy z klap ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 20
@S-Type: mam wrażenie, że europejskie marki chcą trafić w gust Chinczykow i Arabów, stąd tyle świecidełek i "przepychu", w środku i na zewnątrz. Mercedesy w środku wyglądają jak sylwester z jedynką wszystko świeci, miga, błyszczy, okropne to
  • Odpowiedz
  • 2
@sidhellfire: niby proporcje zachowane, niby linia nadwozia spójna i nawet to wygląda ale jak sobie przypomnisz że to BMW to czar pryska i w sumie ciężko stwierdzić dlaczego.
  • Odpowiedz
  • 5
@L3stat: Dokładnie. Kiedyś marki takie jak Kia i Hyundai miały dość specyficzny styl i na pierwszy rzut oka było widać, że to azjatycki design. Dziś większość marek skręca w tę stronę, bo azjatycki rynek jest ogromny i trzeba jakoś przypodobać się klientom.
  • Odpowiedz
@Afrobiker: Wpisy tego typu pojawiają się na mirko ze stosunkowo sporą częstotliwością, czy to w kontekście iX3, i3, nowej serii 5 i 7. Nie przypominam sobie podobnych wpisów na temat innych marek czy modeli samochodów, a na pewno nie spotykają się z takim zainteresowaniem. Co jest w gruncie rzeczy dziwne, bo spora część nowych samochodów, głównie crossoverów jest bardzo bezpłciowa i subiektywnie brzydka i nudna.

Jak dla mnie to temat
  • Odpowiedz