Wpis z mikrobloga

KINGBOLEN EDIAG ELITE
https://allegro.pl/oferta/interfejs-skaner-diagnostyczny-uniwersalny-obd-2-dozywotnia-aktualizacja-18234576394
Czy takie coś to pic na wodę fotomontaż? bo jakoś poddaje w wątpliwość fakt, że takie urządzenie za 230zł, ma możliwości urządzeń za 20 tysięcy i więcej.
Pewnie dotyczy jakieś wąskiej grupy aut gdzie faktycznie można wszystko zrobić, a tak to wszystko będzie niedostępne itp.
Już widzę te odpowietrzania pompy abs, kodowanie kluczyków itd w dowolnym samochodzie.

#mechanikasamochodowa
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r5678: no mam go, spoko jest. Możliwości mniej więcej jak tester za tysiaka. Oszczędność polega na tym, że diagnozujesz w apce telefonu, zamiast dopłacać za urządzenie z ekranikiem
  • Odpowiedz
@r5678: jestem prawie pewien, że to scam. Za dużo w sieci "opinii", ale żadna nie podają jakie Protokoły, czy ma doip itp. Wygląda jak bardzo tania emukacja elm327. Raczej odczytasz kody obd ale nic nie zmienisz.
  • Odpowiedz
@Smarek37: a ta apka do niego jest za darmo czy tam coś trzeba płacić?
Jest lista marek (modeli) i możliwości ponad to co standardowo da się zrobić zwykłym elm327? Czyli czytanie i kasowanie błędów ECU silnika i podstawowe parametry.
  • Odpowiedz
@hellfirehe: apka jest darmowa, tyle że się rejestrujesz. Gdzieś mam zrzut adaptacji jakie można tym robić to zaraz tu wrzucę. Oczywiście nie przy każdym modelu auta zrobisz tym wszystko. To też działa na takiej zasadzie, że jak podłączysz się do jakiegoś auta pierwszy raz, to czekasz aż ci się ściągnie z internetu baza pod to auto.
  • Odpowiedz