Aktywne Wpisy

niedorzecznybubr +87
Mam wrażenie, że Polskie banknoty są strasznie niedoceniane. Moim zdaniem mają najładniejszy design ze wszystkich walut jakie widziałem. Są kolorowe, ale jednocześnie spójne. Odwołują się do polskiej historii/kultury. A w internecie widzę raczej opinie, że są nudne czy brzydkie i ludzie się podniecają jakimiś bezpłciowymi banknotami z nwm gurwa ptakami na przykład xd.
#pieniadze #banknoty #numizmatyka #niewiemjaktootagowac #polska #zalesie
#pieniadze #banknoty #numizmatyka #niewiemjaktootagowac #polska #zalesie
źródło: obraz
Pobierz
Abc123cba123 +4
#gielda o co chodzi z tym baitem gdzie koleś wkleił screena, że niby musi odebrać rope z lotniska? xD

źródło: IMG_4286
Pobierz@SpalaczBenzyny: Z cyklu po czym poznać że jesteś
@o__0: jeśli to USA to tak, tam kelnerzy często zarabiają poniżej minimalnej. Ale w Polsce też tak było, moja koleżanka ze studiów pracowała za darmo na rynku w Krakowie w restauracji
@pieknylowca: teraz musisz opowiedzieć całą tą historię, bo brzmi bardzo ciekawie
Komentarz usunięty przez autora
@o__0: W zasadzie to rzeczywiście nie płacą xD Napiwki w USA to chyba najwyższy level januszexu, jak się zgłębisz trochę w temat napiwków to dowiesz się że tam nawet na kasach samoobsługowych lub przy zamawianiu na wynos z odbiorem osobistym wołają o napiwek. A njniższy akceptowalny społecznie napiwek to minumum 15%
To naprawde jest ciężka patologia
W sensie, że dorzuci coś za darmo?
Bo jeśli masz za to płacić to nic niezwykłego, nikt mi nigdy nie odmawiał wszelkich zmian
@o__0: tak
@o__0: pracowała w którejś restauracji na rynku w Krakowie, gdzieś lata 2011-2014 (w przybliżeniu bo to lata jej liceum a była trochę starsza niż ja). No i ona i inne kelnerki pracowały tam za darmo/1zl/h i resztę zapłaty wyciągała z napiwków. Tak się ugadaly z szefem że normalnie nie dostają nic ale wszystkie napiwki idą do nich. Potrafiły wyciągnąć z