Aktywne Wpisy

raven4444 +51
Obserwowanie masowego „robienia laski” grze Expedition 33 to, muszę wyznać, zjawisko wręcz komiczne.
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,

pyszniarz +179
Uwaga, spam alert! ʕ•ᴥ•ʔ
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które

#samochody #samochodyelektryczne #tesla
W takich warunkach przy 140 elektryk zużywa znacznie więcej energii i ma znacznie mniejszy zasięg przy 90.
No tak, elektryki najlepiej nadają się do jazdy dookoła komina. To nie wiedza tajemna
źródło: opor-powietrza
Pobierzźródło: 1000024667
Pobierz@Obruni: z nimi nie da się wygrać
oni wiedzą lepiej, są ekspertami nawet od hybryd nie mając nigdy żadnej, tak samo są fanami V8 ale nigdy V6 nie mieli nawet xd
Elektryk ma w baterii 60-100kWh z czego 55-95kWh idzie na jazdę ale gdy jest zima to jeszcze trzeba z tego uszczknąć cos na ogrzewanie i to nie tylko kabiny ale też baterii zeby można ją było "szybko" ładować w trasie bez
- Niektórzy kupują elektryki prądożerne/ze zbyt małą baterią, bo źle wybrali/żadko robią trasy i tak muszą jechać, żeby się nie ładować.
- Ludzie nieoswojeni z technologią nadal są jej niepewni/nasłuchali się głupot i boją się jechać szybciej.
Je elektrykiem jeżdżę jak spalinowym, ale zrobiłem research i kupiłem taki, że w zasadzie wszystkie trasy, które robię pokonam albo na strzała, albo z jednym, krótkim ładowaniem.
@straszny_cham: byłby trochę inaczej, jakby ta trasa miała nie 220, tylko np. 400km - bo o EV, które taki odcinek zrobi na strzała przy prędkościach autostradowych już znacznie trudniej.
To, że EV się u ciebie sprawdza nie znaczy, że to jest obiektywnie dobra i uniwersalna technologia dla wszystkich ¯\(ツ)/¯