W nawiązaniu do wpisu jestem ciekaw jak kształtuje się bogactwo Mirków i Mirabelek ( ͡°͜ʖ͡°)
Jaki masz majątek netto? Czyli suma wszystkich posiadanych aktywów (np. nieruchomości, oszczędności, inwestycji) pomniejszoną o wszystkie zobowiązania (kredyty, pożyczki, długi)?
@Astralis: Pytanie nie jest głupie, a jedynie odpowiadający na nie w nierzetelny sposób. Póki co po wynikach jednak widać, że raczej większość uczestników ankiety odpowiada poważnie.
@reseted: Niecałe 200k w metalach i akcjach. Miliony to ja przerżnąłem na krypto i śmieciuchach. Od 2023 zaczynałem już któryś raz praktycznie od 0. Też 33lata.
@reseted: Posiadane mieszkanie, sprzęt, kasa na koncie - około pół miliona Długi - około ćwierć miliona, systematycznie spłacam z nadpłatami To mnie kwalifikuje w kategorię 200k-500k, ale jak spłacę długi za te, hmmm, 15 lat, to myślę, że na luzie będzie 500k-1m, ale czy więcej to zależy jak ceny nieruchomości się zmienią.
Jestem długo po 30 i wielka szkoda, że z pewnych powodów nie mogłem zacząć zarabiać 5 lat wcześniej,
Mirki #pytanie ktoś mi ukradł koło od roweru, tak jedno koło nie wiem co ten s-------n zrobi z jednym kołem ale oby mu ręce zgniły, myślicie że jest sens w ogóle zgłaszać to na policję ? #rower
Jaki masz majątek netto? Czyli suma wszystkich posiadanych aktywów (np. nieruchomości, oszczędności, inwestycji) pomniejszoną o wszystkie zobowiązania (kredyty, pożyczki, długi)?
#pieniadze #biznes #ekonomia #oszczedzanie #inwestowanie #gielda
Twój majątek netto:
Póki co po wynikach jednak widać, że raczej większość uczestników ankiety odpowiada poważnie.
Akcje - 900 000 (a raczej slado na XTB)
Pożyczki korporacyjne - 340 000
Nieruch we Wrocławiu - 900 000
Gótówka -
z mieszkaniem za 2.5 trochę wygrana w totka, bo kupione na kredyt 600k za 1.2mln, w międzyczasie ceny w dzielnicy wzrosły o średnio 12-14k za metr.
No ale tanio nie było nawet przed wzrostem
edit: do tego 1.1mln w akcjach i obligach ( ͡° ͜ʖ ͡°) także nawet jak IT zginie przez AI, to jakoś sobie poradzimy
Samochód wart może 35k
Laptop wart może 500 złotych
Telefon wart równie tyle
#przegrywpo30tce pozdrawia
Posiadane mieszkanie, sprzęt, kasa na koncie - około pół miliona
Długi - około ćwierć miliona, systematycznie spłacam z nadpłatami
To mnie kwalifikuje w kategorię 200k-500k, ale jak spłacę długi za te, hmmm, 15 lat, to myślę, że na luzie będzie 500k-1m, ale czy więcej to zależy jak ceny nieruchomości się zmienią.
Jestem długo po 30 i wielka szkoda, że z pewnych powodów nie mogłem zacząć zarabiać 5 lat wcześniej,