Aktywne Wpisy

lubie-sernik +80
Trzy miesiące temu rozstałem się z różową po 13 latach związku.
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak

Chcielibyście się przeprowadzić do USA w dzisiejszych czasach czy uważacie że to już dawno upadłe państwo? Czy taki Polak z klasy średniej albo inny Europejczyk miałby lepsze życie w USA na #emigracja niż w Europie?
Kiedyś było moim marzeniem mieszkać w #usa, teraz doceniam życie w Europie. Zastanawiam się gdyby wziąć takiego Polaka z wojewódzkiego i dać do USA to czy by sobie poradził? Czy miałby lepsze życie? Bo z jednej strony (teoretycznie) taki Europejczyk jest wykształcony, zna angielski i zazwyczaj hiszpański/niemiecki/francuski dodatkowo. Zdobył za darmo wykształcenie, nie ma żadnych długów więc zostało tylko robić karierę. Z drugiej strony czy faktycznie zrobi karierę? albo czy wcześniej nie zrezygnuje z powodu niezdrowego tempa życia, braku work-life balance, płacenia za wszystko bo kapitalizm albo mało przyjaznych rozwiązań (np. słaba komunikacja miejska, odległości, itp.)?
#gospodarka #praca #korpo #polska #europa #pieniadze #biznes #antykapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: Statue-of-Liberty-e1632495792514
Pobierzidealny sposób na szybsze dokończenie żywota
@mirko_anonim: Nie uważam absolutnie, że Stany Zjednoczone to jest upadłe państwo chociaż w takiej szeroko pojętej opinii publicznej z tego co widzę niektórym naprawdę bardzo zależy żeby ludzie tak uważali i żeby zbudować taką świadomość społeczną/narrację. USA ma zarówno swoje negatywy jak i pozytywy chociaż mi na co dzień osobiście lepiej żyje się w
Dzisiaj nawet programiście nie opyla
@NaczelnyWoody: Widać, że kompletnie nie wiesz o czym mówisz. Programista o wąskiej specjalizacji nigdzie na świecie nie zarobi więcej niż tam ani nigdzie nie będzie miał lepszych perspektyw rozwoju i dostępu do rynku technologicznego. Budowania opinii o jakości życia na podstawie sytuacji ludzi pracujących na
Skoro specjaliści w Europie są tani jak chleb to dlaczego amerykańskie korpo nie przenosi się do Europy? xD
Przecież jest wolny rynek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ziuk_Garlinski: Siedzisz 4 rok w USA i jeszcze plus pół roku prywatnie a nie umiesz się połapać w tym co napisałem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko, że większość Amerykanów NYC postrzega jako całkowicie osobną część USA a życie w Nowym Jorku jest bardzo drogie dla tego dużo ludzi z niego ucieka na
@Ziuk_Garlinski: Nie, po prostu tak tak jest. Nawet jeśli to co napisałeś jest prawdą to tak absolutnie nie wygląda życie z perspektywy takiego zwykłego prostego a może i nawet trochę mniej prostego Amerykanina. Twoja wypowiedź brzmi jakbyś się naoglądał za dużo Wilka z Wall Street. Jeśli amerykanie zarabiają 500k dolarów i drugie tyle dostają w obligacjach/akcjach czy tam innym gównie to