Aktywne Wpisy

odgrzybiacz +264
Demografia w kraju leży. Powodem jest mniejsza presja na posiadanie dzieci, większy nacisk na samorealizację.
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
źródło: G9K5aplW8AAnYok
Pobierz
Apocaliptorr +90
S@mobojstwo człowieka to dla mnie największy dowód na nieistnienie chrześcijańskiego boga albo jego obojętność. Powiecie, że człowiek ma wolną wolę, tak? Jak jeszcze chodziłem do szkoły, był ze mną w klasie dzieciak, który się z@bił. 12 lat, gnębili go w szkole. Szkolne cwaniaczki namówili 3/4 uczniów przeciwko niemu i zmawiali się, żeby go bić po szkole. Jego rodzice w niczym go nie wspierali. I jak mi odpowiecie na to co się wtedy

Chcielibyście się przeprowadzić do USA w dzisiejszych czasach czy uważacie że to już dawno upadłe państwo? Czy taki Polak z klasy średniej albo inny Europejczyk miałby lepsze życie w USA na #emigracja niż w Europie?
Kiedyś było moim marzeniem mieszkać w #usa, teraz doceniam życie w Europie. Zastanawiam się gdyby wziąć takiego Polaka z wojewódzkiego i dać do USA to czy by sobie poradził? Czy miałby lepsze życie? Bo z jednej strony (teoretycznie) taki Europejczyk jest wykształcony, zna angielski i zazwyczaj hiszpański/niemiecki/francuski dodatkowo. Zdobył za darmo wykształcenie, nie ma żadnych długów więc zostało tylko robić karierę. Z drugiej strony czy faktycznie zrobi karierę? albo czy wcześniej nie zrezygnuje z powodu niezdrowego tempa życia, braku work-life balance, płacenia za wszystko bo kapitalizm albo mało przyjaznych rozwiązań (np. słaba komunikacja miejska, odległości, itp.)?
#gospodarka #praca #korpo #polska #europa #pieniadze #biznes #antykapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: Statue-of-Liberty-e1632495792514
Pobierzidealny sposób na szybsze dokończenie żywota
@mirko_anonim: Nie uważam absolutnie, że Stany Zjednoczone to jest upadłe państwo chociaż w takiej szeroko pojętej opinii publicznej z tego co widzę niektórym naprawdę bardzo zależy żeby ludzie tak uważali i żeby zbudować taką świadomość społeczną/narrację. USA ma zarówno swoje negatywy jak i pozytywy chociaż mi na co dzień osobiście lepiej żyje się w
Dzisiaj nawet programiście nie opyla
@NaczelnyWoody: Widać, że kompletnie nie wiesz o czym mówisz. Programista o wąskiej specjalizacji nigdzie na świecie nie zarobi więcej niż tam ani nigdzie nie będzie miał lepszych perspektyw rozwoju i dostępu do rynku technologicznego. Budowania opinii o jakości życia na podstawie sytuacji ludzi pracujących na
Skoro specjaliści w Europie są tani jak chleb to dlaczego amerykańskie korpo nie przenosi się do Europy? xD
Przecież jest wolny rynek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ziuk_Garlinski: Siedzisz 4 rok w USA i jeszcze plus pół roku prywatnie a nie umiesz się połapać w tym co napisałem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko, że większość Amerykanów NYC postrzega jako całkowicie osobną część USA a życie w Nowym Jorku jest bardzo drogie dla tego dużo ludzi z niego ucieka na
@Ziuk_Garlinski: Nie, po prostu tak tak jest. Nawet jeśli to co napisałeś jest prawdą to tak absolutnie nie wygląda życie z perspektywy takiego zwykłego prostego a może i nawet trochę mniej prostego Amerykanina. Twoja wypowiedź brzmi jakbyś się naoglądał za dużo Wilka z Wall Street. Jeśli amerykanie zarabiają 500k dolarów i drugie tyle dostają w obligacjach/akcjach czy tam innym gównie to