Wpis z mikrobloga

pewnie pacjentowi się wydaje, zapisać leki neurologiczne bo boli go ze stresu pewnie, tak mojej matce chore jelita leczyli

@inflacja_biedaku: Skąd Wy tych lekarzy bierzecie co wszystko tłumaczą stresem? Ja jak bylem teraz w maju u neurolożki z zawrotami głowy i jak w pewnym momencie wspomniałem, że to może być od stresu podobno bo tak czytałem to od razu stanowczo mi powiedziała, że zanim ustalimy że stres to trzeba wszystko
  • Odpowiedz
@MLeko29: wiadomo trzeba chodzić do lekarza jak zaczyna się coś dziać niepokojącego, ale co to da, jeżeli lekarz najczęściej ch0ja Ci wystawi zamiast skierowania na jakiekolwiek badania specjalistyczne. Teraz to nawet prywatnie, aby szybko spławić i następnego pacjenta, przynajmniej ja mam takie doświadczenia
  • Odpowiedz
@KundelekPaniMagdaleny: to jest serio w mniejszosci lekarzy, ja bylem u rodzinnej to z taka wielka laska przepisuje skierowanie, ze az czlowieka w---w bierze ze na to placi skladki. Ona nic nie widzi i stwierdza nerwobol, a laryngolog sie za glowe lapie i sie pyta dlaczego nie mialem jeszcze gastroskopii
  • Odpowiedz
@MLeko29: jeśli przeciętny Polak ma do wyboru stanie w kolejkach i potem 3 lata czekania na cokolwiek albo 350 zł za wizytę u specjalisty na już (a na jednej pewnie się nie skończy, plus jakieś leki, badania), to trudno się dziwić, że tak jest
  • Odpowiedz
@MLeko29: @Cadfael dodajmy też, że do 65 roku życia zasuwał w kołchozie i nie miał jak sie urwać żeby pójść do lekarza na badania o 9:28 bo akurat wtedy mu wyznaczyli termin wizyty po półrocznym oczekiwaniu.
A jak już po miesięcznym wybudzeniu się na emeryturze zaczął się zapisywać na badania to było już za późno.
  • Odpowiedz
że ten poważny problem rozwiążą za 3 lata prawie

@elektryczny_mariusz: w skali szpitalnej powaga tego problemu to 0,01/10 ... wy naprawdę myślicie, że w szpitalach priorytetem jest krzywa przegroda i kaszel babci?
  • Odpowiedz
@elektryczny_mariusz: Spróbuj poszukać innego lekarza/szpitala. Też parę lat temu robiłem przegrodę nosową i u mnie w mieście jakbym chciał to czas oczekiwania to było 9 miesięcy a jak poszedłem do innego lekarza to mi powiedział, że w szpitalu w mieście 30km dalej zrobią mi to za 2 tygodnie.
  • Odpowiedz
@Koronanona

@MLeko29: lepiej odejść na swoich zasadach niż być trutym przez konowalów. A w ogóle najmniej z ciężkich interwencji medycznych korzystają sami lekarze, doskonale wiedzą z czym one się wiążą

Nie wstyd ci?
  • Odpowiedz
Umarł bo był mężczyzna dla którego nie było darmowych, ogólnodostępnych od ręki badan profilaktycznych wykonywanych co 2 czy 3 dni w każdym miejscu całej Polski ¯\(ツ)/¯

Odpowiedz

@Krzysztof53647: Są programy profilaktyczne także dla mężczyzn, np. moje zdrowie, dzwonisz i wszytko u mnie zamknęło się w dwa tygodnie, a to dlatego, że byłem na tygodniowym urlopie.
  • Odpowiedz
@KundelekPaniMagdaleny: a ja w tym roku zapisałem się do neurologa z bólem głowy trwającym od trzech dni, który po kolejnych dwóch dniach przerodził się w ból karku. Powiedziałem, że to po mocnych przysiadach, ale teraz wyraźnie boli mnie kark, więc wtedy musiało mi promieniować na głowę. Pani neurolog zaleciła mi TK. Powiedziałem wyraźnie, że nie chcę TK, bo miałem je rok temu po wypadku, nie chcę mieć kolejnej ekspozycji na
  • Odpowiedz