Wpis z mikrobloga

@cotozazycie: standardem będą pamięci 512GB i więcej. Coraz lepsze zdjęcia i filmy muszą być bardziej objętościowe.
Ja tak zmieniam telefony. Kiedyś było 16GB, potem 64, 128, obecnie 512GB, a gdy będę zmieniał to 1TB.
Lubię trzymać dane z wielu lat i w dowolnej chwili do nich wrócić.
  • Odpowiedz
  • 1
standardem będą pamięci 512GB i więcej. Coraz lepsze zdjęcia i filmy muszą być bardziej objętościowe.

Ja tak zmieniam telefony. Kiedyś było 16GB, potem 64, 128, obecnie 512GB, a gdy będę zmieniał to 1TB.

Lubię trzymać dane z wielu lat i w dowolnej chwili do nich wrócić.

@Tomek3322: No więc taki progres po ogromnym regresie z chciwości producentów czyli usunięciu slotów na karty pamięci. Szybka pamięć nie musi być wcale ogromna i 256GB w
  • Odpowiedz
@cotozazycie: może jakieś funkcje które teraz są w telefonach specjalnych.. jak termowizja, podczerwień itp.

czytnik lini papilarnych pod ekranem to najgorsze co spotkało telefony w historii. nienawidzę tego i nie raz miałem ochotę rzucić telefonem o ziemię. było dobrze na boku albo z tyłu fizyczny przycisk. co działało szybko i bez problemu to wstawili jakieś g---o, które więcej nie działa niż działa i 10x wolniej się otwiera niż przez normalny
  • Odpowiedz
AI czytające twoje wiadomości na bieżąco, wiedzące o wszystkich twoich zdjęciach itd.

@Saeglopur: niech to sobie będzie, ale niech mi to w razie czego notuje, albo że jak idę do sklepu to niech mi przypomni o czym gadałem przez telefon z drugą połówką, że mam coś kupić, ale bez interakcji z mojej strony.

Ale na 99% skończy się tak, że bez mojej interakcji to dostanę co najwyżej reklamy w telefonie,
  • Odpowiedz
to wstawili jakieś g---o, które więcej nie działa niż działa i 10x wolniej się otwiera niż przez normalny czytnik, gdzie wystarczy przyłożyć palec i już.

@r5678: bo wziąłeś telefon dla biedoty z czytnikiem optycznym, a nie dla bogoli zarobasów z ultradźwiękowym. Ten drugi działa od strzała.
  • Odpowiedz
@PiersKurczaka: Przecież można - jest ten fairphone czy jak on się tam nazywa.
Tylko jednak ludzie wolą takie telefony, co nawet jak wpadną do zlewu czy kibla, to nie muszą kupować nowego, a IP55 fairphone to nie jest ten stopień ochrony.
  • Odpowiedz
Ale na 99% skończy się tak, że bez mojej interakcji to dostanę co najwyżej reklamy w telefonie

@tellet: Nalot służb albo zatrzymanie na lotnisku czy podczas kontroli drogowej bo system w tel wcześniej wykrył coś co ich zmartwiło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tellet: czyli mówisz, że jak zmieniać słuchawkę to szukać info czy ma optyczny czy ultrasoniczny sensor?
Ten ultrasoniczny brzmi jakby miał większą szansę działać normalnie.
  • Odpowiedz