Wpis z mikrobloga

@macvir Mnie przekonałaś.
W momencie gdy Ukraina przestanie walczyc z ruskimi straci moje wsparcie. Ale teraz to do momentu jak nie wisi w tle ruska flaga to o tak jest lepsza

Wiesz, że w trakcie II polacy bardziej woleli spotkać Niemców niż ruskich?
No Niemcy byli bardziej ludzcy.

Więc ten symbol i tak jest "lepszy" od symboli jakimi posługują sie ruscy
  • Odpowiedz
@BenAli: tak. Co do rzymskich orłów nie ma żadnych wątpliwosci, jak wyglądały i że było tyle wersji, ile legionów. W przeciwieństwie do tzw salutu rzymskiego, którego historyczność jest bardzo wątpliwa.
Sossija - @BenAli: tak. Co do rzymskich orłów nie ma żadnych wątpliwosci, jak wygląda...

źródło: 1000017610

Pobierz
  • Odpowiedz
@Szinako: a ktoś widział kiedyś tego kacapa, zeby krytykował licznych ruskich nazistów - np Rusicz - i przede wszystkim ich zbrodnie wojenne? Bo o ruskim faszyzmie, który jest systemem państwowym w kacapii, to już na pewno nigdy się nie zająknął. Wpiszta se ludzie русски марш свастика w google i zobaczyta ile kumpli tego Iwana maszeruje w marszach neonazistów w rassyi :D
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz:

Co do samych tego typu symboli na Ukrainie to też ani mi to nie wadzi ani się z tego nie cieszę

Jakoś mnie to nie dziwi, jakby jak odbierasz komuś polskość bo krytykuje nazioslkie symbole xddd (w kraju auschwitz i naziolskich zbrodni) to nie jesteś ideologicznie daleko ułomów które te flagi tam wywiesili. Te same meteody. Jestem pewien, że ukraińcom którzy szczają na bandere tak samo zabierana jest ukraińskość
  • Odpowiedz
Zapytałeś czy możesz się odezwać? Rosjanin nie jest równy Polakowi i musi znać swoje miejsce

@SoplicaTadeusz: Typie, odnieś się do tego nazistowskiego symbolu znanego w czasie 2 WŚ, a nie prezentuj tutaj jego założenia xD
  • Odpowiedz
  • 0
Co do rzymskich orłów nie ma żadnych wątpliwosci, jak wyglądały i że było tyle wersji, ile legionów

@Sossija: jesteś mi w stanie wskazać przedstawienie z epoki, a nie koszulkę z takim dokładnie orłem?
  • Odpowiedz
@macvir: Ile botow w jednym watku, heh. Co to dla nas za roznica, jak i tak nie dlugo nie pozyje, a kilku ruskich zabije? Calkowicie rozumiem, ze ruskowi sie to nie podoba.
  • Odpowiedz
@BenAli: Orły legionowe (Akwile) z czasów rzymskich niestety nie zachowały się w całości; nie mamy żadnych oryginalnych sztandarów z orłami, które reprezentowałyby legiony, ponieważ były to artefakty z metalu i drewna, często niszczone lub tracone w bitwach, ale pozostały ich reprezentacje w sztuce (rzeźby, reliefy).

Dodam, że chyba w żadnym państwie orły spqr nie są zakazane i utożsamiane z nazizmem (a tzw salut rzymski już tak). Również nie figurują na
  • Odpowiedz
  • 0
@Sossija: Ale widzisz, ze to nie orzeł rzymski, a hitlerowski? Czy udajemy głupich? Na tyle ile widze przy tym zamazaniu to jest typowy Reichadler, tylko pewnie ma tryzub w wieńcu.
  • Odpowiedz