Wpis z mikrobloga

sensie, że nie będę wielbicielem ukraińskiego nazizmu i banderyzmu, masz racje, bo prędzej wolałbym umrzeć.

@Szinako: Nieprawda. Skoro jesteś obrońcą Rosji i adwokatem diabła tutaj, to spokojnie moglbys przejść na inne ostre poglądy, jakby kto Cię odpowiednio zachęcił. Głównym problemem w przyjmowaniu poglądów jest moralność, a że Ty jej nie masz, to zmiana poglądów nie stanowi problemu dla takich jednostek jak Ty.
  • Odpowiedz
@dqdq1 Możliwe. Ja już automatycznie jestem sceptykiem jak widzę zdjęcia nazistowskich symboli na Ukrainie wrzucane na wykop, bo to prawie zawsze są fejki, które szybko da się zweryfikować. Kiedyś np tutaj skarpetosceptycy wrzucali że Ukraińcy malują "nazistowskie" symbole na wozach SZU, a się okazało że to pojazdy przekazane przez Bundeswehrę z niemieckimi symbolami xd. A moja ulubiona akcja była jak wrzucili zdjęcie naszywki jakiegoś oddziału z "symbolem SS" a to był
  • Odpowiedz
a czemu cie ma to dziwić na ukrianie jest popularna symbolika wzorowana na niemieckich wstawili tryzuba i jest git XD

@Kosmiczny-Duch: Też bez przesady z tą popularnością. W przeciwieństwie do Ciebie tam byłem wielokrotnie i widziałem. Było tego więcej niz w Polsce, ale nie był to widok codzienny. A że maja wojnę, to w ogóle to wzmaga liczbę wszelkich symboli militarystycznych, przed wojną widziałem to dużo dużo rzadziej. Nie liczę
  • Odpowiedz
Możliwe. Ja już automatycznie jestem sceptykiem jak widzę zdjęcia nazistowskich symboli na Ukrainie wrzucane na wykop, bo to prawie zawsze są fejki, które szybko da się zweryfikować. Kiedyś np tutaj skarpetosceptycy wrzucali że Ukraińcy malują "nazistowskie" symbole na wozach SZU, a się okazało że to pojazdy przekazane przez Bundeswehrę z niemieckimi symbolami xd. A moja ulubiona akcja była jak wrzucili zdjęcie naszywki jakiegoś oddziału z "symbolem SS" a to był tylko numer
  • Odpowiedz
Ta już usprawiedliwiłeś ukrainców widze

@Kosmiczny-Duch: No generalnie tak. Jestem uczciwy, więc przyznam, że te symbole nie kłują mnie w oczy ani u Polaków, ani u Ukraińców ani nawet u Rosjan. Bo generalnie nie niosą za sobą znaczenia, które miały kiedyś, a niestety są takim silnym symbolem nacjonalistycznym. Niestety, bo nie powinno być ich w przestrzeni publicznej oczywiscie. Ale są, więc nie będę rwał włosów z głowy.

Zresztą nigdy nie
  • Odpowiedz
Czyli to źle że jestem sceptykiem w zakresie "nazistowskich symboli na Ukrainie" co do których w 9 na 10 sytuacji okazuje się, że są to jakieś fejki?

@SoplicaTadeusz: Tak Mykola w 9/10, brnij dalej i się ośmieszaj.
  • Odpowiedz
@Szinako Czyli to źle, że jestem sceptykiem w zakresie "nazistowskich symboli na Ukrainie" co do których 9 na 10 sytuacji okazuje się, że to jakieś fejki? Pytam jeszcze raz, bo chyba nie zrozumiałeś pytania.

Btw jeszcze mi dzisiaj nie podziękowałeś za to że możesz mieszkać w Polsce i nie musisz gnić gdzieś pod Pokrowkskiem. Na kolana
  • Odpowiedz