Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +493
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
Soothsayer +119
W e-urzędzie skarbowym na twoim koncie czeka w Dokumenty otrzymane czeka pismo do odebrania...
pismo typu informacja o wprowadzeniu ksef
i na c--j stresujecie człowieka przed świętami, ja już sznur szykował
pismo typu informacja o wprowadzeniu ksef
i na c--j stresujecie człowieka przed świętami, ja już sznur szykował

źródło: 1000111676
PobierzTępy naród powtarzam, a komu się to nie podoba niech powtarza razem ze mną niech piętnuje nierobów na socjalu bo to oni nam niszczą kraj dając
Nawet Stevie Wonder widzi co się stało z gospodarką UK po Brexicie. Przecież Polskę czekałoby to samo razy pięć…
Jak ktoś jest fanatykiem jakiejś kwestii to argumenty nie mają żadnego znaczenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
A ilość osób biernych zawodowo powyżej średniej UE. Dziwne, nie? W sumie nie, wystarczy sprawdzić definicję "bezrobotnego" wg Eurostatu ¯\(ツ)/¯
@Hubbabubbastyle No już bym nie przesadzał, że cały naród jest roszczeniowy i leniwy. Jakby był to byśmy takiego skoku przez ostatnie lata nie zrobili w wielu kwestiach.
U nas problem jest taki jak wszędzie indziej. Social media jeszcze bardziej podbiły "plemiona". Ludzie przestali umieć dyskutować, a jak dodasz jak wykończyli nam inteligencję
Ja np. nie rozumiem jak można tak zaciekle tego bronić?
Powiem to, że UE należy naprawiać, a nie tupać nóżkami i wychodzić z niej.
Ja już pamiętam tych ekonomistów co mówili w 2016 że Polskie rolnictwo upadnie bo umowa CETA z Kanada. Nie pamiętasz protestów??? A pamiętasz jak już rok później zamknęli dupe?? XD
źródło: 1000111686
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Po 2 serio nie wiedziałeś że ten ogromny wzrost importu z Mercosur ma wynieść tylko 2mld Euro i to na cala UE a do 2035 (bodajze) wzrosnac do 5mld??? Hahaha ładnie ci konfiarz siedzi we lbie i korba kręci XDD
Ps. Pamiętaj polskie rolnictwo upadnie bo CETA xDD dosłownie 10 lat temu
źródło: 1000111691
Pobierzźródło: temp_file7289728622665898683
Pobierz@Lolenson1888: to najczęściej są rosjanusze z hivton ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak ale to nie jest już taka skala jak kiedyś.
Za to w statystykach Eurostatu, "bezrobotny" to ten, co w ostatnich 4 tygodniach był na szkoleniu lub rozmowie o pracę poprzez urząd pracy. Znasz kogoś, kto tak robi w Polsce? UP to ostatnie miejsce, gdzie się tej pracy szuka xD
źródło: IMG_8785
Pobierz