Wpis z mikrobloga

@MLeko29: najlepiej mi się wyrywało po 30. Teraz po 40 jest trochę gorzej ale za to coraz większe różnice wieku- kiedyś 5-7 teraz 10-14. Da się, tylko jest mniej i same nie pchają na bolca jak kiedyś. Co nie zmienia faktu że nawet tindera nie musiałem odpalać jak jestem teraz między babami xD
  • Odpowiedz
Mieliśmy firmowe wyjście na miasto dwa tygodnie temu. Czekając na taksę powrotną, coś mnie tknęło, żeby wejść do klubu, w którym ponad 20 lat temu skakałem w weekendy – bo był tuż obok. Pomyślałem: jeden drin i zobaczę, jak to teraz wygląda. Fak, jak ja się staro poczułem. Jednak gowniara zagadala do mnie pytajac co taki okaz muzealny robi w tym miejscu.
  • Odpowiedz
@MLeko29: @corsa900 @Gjbgghbhhjj Wy chyba w innym świecie żyjecie albo szukacie usprawiedliwienia dla siebie. XD rozumiem, że mówicie o jednostkach 20+, a nie 18-19 latkach.
Dla Was ten 30-40 latek, to zakolak z brzuchem piwnym tyrający w kołchozie, a w praktyce jest to również facet, który jest względnie młody, uprawiający sport, a jednocześnie już czegoś mógł się dorobić.
Ba! Nawet 20 letnia Karyna szukająca bankomatu poszuka faceta 30+,
  • Odpowiedz
@Tunhan każdy jest inny, różne są upodobania. Milfy jednak są łatwiejsze do zdobycia, bo mają świadomość faktu, że ich lata świetności są za nimi. Romans z młodszym naprawia ich ego. Dlatego też często same podają się na tacy.

Młoda dziewczyna w swoim prime ma ogromny wybór i decyduje się tylko na to co jej się autentycznie podoba.

No i bądźmy szczerzy, fascynacja starszymi to zdecydowanie męski f----z.
  • Odpowiedz
@Kolarzino sam w swojej wypowiedzi stwierdziłeś, że ważny jest aspekt materialny. Właśnie na to patrzą kobiety interesujące się starszym facetem. Nie ma tam już bezwarunkowej romantycznej miłości, opartej wyłącznie na uczuciach, a bardziej podejście pragmatyczne.

Facet mający tych 35 lat może jak najbardziej zainterosować sobą kobiety młodsze, w przedziale 25-30, ale nie te, które są przed lub ledwo po 20stce. Sam mam żonę młodszą o 5 lat i jest to prawie
  • Odpowiedz
Sam mam żonę młodszą o 5 lat i jest to prawie największa różnica wiekowa wsród naszych przyjaciół.

@corsa900: moja partnerka jest 6 lat młodsza ode mnie, ale również jestem raczej w grupie o największej rozpiętości.

Małżeństw o różnicy 10+ nie znam nawet
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin różnica 3-6 lat jest moim zdaniem optymalna, nawet wskazana. Kobiety jednak dojrzewają emocjonalnie szybciej od nas, a te kilka lat naszej przewagi wieku pozwala jakoś zrównoważyć różnicę mentalną.

Wszystko co powyżej, to raczej już tylko układ, a nie związek.
  • Odpowiedz
@corsa900: Ja bym się nie obraził za 10-15 lat, bo to jednak większa szansa atrakcyjności partnerki "aż do starości" (naszej), ale 5-6 lat też jest spoko. Na pewno lepsze, niż partnerka-równolatka.

nie jestem dicaprio, by wyrwać 10-15 lat młodsza też (poza dziwnym układem z daddy issues).
  • Odpowiedz
Masa z nich szuka chłopów o 20 lat starszych. Najmłodsza to zarywala 15 latka. W rodzinie mialem związek 18 vs 41.

@Coopshtyl: "Masa" w sensie 1 na 1000, do tego co najmniej lekko zaburzona, a ty na tej podstawie wyciągasz wnioski o ogóle, wszystko żeby sobie humor poprawić.
  • Odpowiedz
Kobiety jednak dojrzewają emocjonalnie szybciej od nas, a te kilka lat naszej przewagi wieku pozwala jakoś zrównoważyć różnicę mentalną.

@corsa900: Ta, jasne. Raz, że to bzdura wciskana przez nauczycielki w podstawówce a dwa - że po 18 praktycznie już nie ma różnicy, bo one się zatrzymują na etapie 16 latki, po prostu uczą się to ukrywać.
  • Odpowiedz
@Gjbgghbhhjj: wszystko zalezy co uznajesz za "małolaty", i kto i ile jest po 30. Przystojny wysoki chłop po 30 raczej nie ma problemu i może faktycznie mieć nawet większe branie ze względu na "dojrzały" wygląd, z kolei mniej przystojny, z uwydatnionymi zakolami, łysiną, brzuchem piwnym, niższy będzie wyglądać jak ziomek z mema. Inb4 jestem w grupie drugiej tylko aktualnie bez brzucha piwnego xD
  • Odpowiedz
@corsa900: no to tkwisz w bledzie poznawczym o nazwie efekt falszywej powszechnosci, wiec nie, nie wszyscy maja tak jak Ty. jestem juz blizej 40 niz 30, jestem zadbanym facetem, cwicze, zdrowo sie odzywiam, dobrze sie ubieram i jak widze, co robia mlode siksy w okolicach 20, zeby zwrocic moja uwage, to czasami jest mi wstyd. pare tygodni temu bylem na imprezie i w barze zagadywala mnie 18, ktory byla tam
  • Odpowiedz