Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z oporem partnerki do zdobycia licencji pilota?
Dziewczyna zniechęca mnie od licencji pilota PPL(A). Chcę ją zrobić jako hobby. Mam pieniądze i nie muszę z niczego rezygnować dla licencji. Jako powód wymienia:
-trudnosci organizacyjne (faktycznie pogodzenie lotów z pracą jest mega trudne ale jakoś ludzie to robią)
- to że będziemy mieli mniej czasu na urlopy (faktycznie, zużyje część na loty)
- ogólnie to że przez rok będę długo zajęty czymś co i tak nic mi nie da

Oboje jesteśmy po 30, związek od 3 lat, mieszkanie razem od 2 lat

Co byście robili? Mam chyba 3 opcje. A) postawić się i robić swoje B) próbować z nią rozmawiać żeby zobaczyła moją perspektywę i przestała narzekać C) zrezygnować ze szkolenia

#zwiazki #lotnictwo #psychologia #blackpill #redpill #rozowepaski #niebieskiepaski #samoloty #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Lotnictwo to pasja, która albo twoi bliscy akceptują albo nie. To wymaga tylu wyrzeczeń (czasu i pieniędzy), że jeżeli twoja baba tego nie zaakceptuje to over. Póki cię zniechęca to zaraź ją ta pasja ( u mnie wystarczyło samo czytanie Pooley’a i ćwiczenie procedur na symulatorze ;D) a jak dalej będzie na nie co będzie rzutować na twój związek to albo latanie albo baba.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ogólnie nie ma się co dziwić babie, bo nawet pomijając hajs to część tego czasu który możesz przeznaczyć na wspólne chwile zostanie pochłonięty przez nowe hobby. podejrzewam że gdyby ona nagle sobie wymyśliła coś podobnego to też byś narzekał i wolałbyś żeby miała więcej czasu dla ciebie, wiec nie oczekuj tylko ze ona ma zobaczyć twoją perspektywę, ale może ty zobacz też jej. z drugiej strony rezygnowanie od razu
  • Odpowiedz
  • 27
@mirko_anonim: Masz 30 lat i dalej nie wiesz, że logiczne tłumaczenie kobietom nie ma sensu? Jak chcesz się zapisać, to się po prostu zapisz a nie pytasz się o jakieś pozwolenia. J--------e, dorosły chłop
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale że masz nie realizować swojej pasji, bo jej się coś tam nie podoba? Normalna ona jest? Nie może sobie znaleźć zajęcia na ten czas i jakoś tego wykorzystać dla siebie, szczególnie jeśli hajs nie jest problemem? rób swoje i olej tę Karynę Miras
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak się później rozstaniecie to nie będziesz miał ani baby ani licencji.
A jeśli pytasz skąd wiem że się rozstaniecie to Ci powiem, że nie widzę przyszłości dla związku w którym partnerka robi problem o taką pierdołę, strasznie kontrolująca baba.
  • Odpowiedz
Jak chcesz się zapisać, to się po prostu zapisz

@Ecooo: dosłownie. Ja nie wiem z czego to wynika, że Polscy mężczyźni zupełnie nie dbają o swoje potrzeby. Wiadomo, że trzeba dbać o potrzeby partnerki, bo to podstawa zdrowego związku, ale nie kosztem swoich XD

Jak potrzeby są konfliktujące to trzeba tym umiejętnie zarządzać żeby minimalizować frustrację obu stron, ale nigdy nie należy z nich rezygnować. Paradoksalnie podporzadkowanie się w 100%
  • Odpowiedz
@spedytor15k Bo tak przez lata z pokolenia na pokolenie było to u nas wpajane. Stąd mentalność, że "mężczyzna powinien" zbudować dom, całe życie utrzymywać rodzinę i zapewnić jej godny byt, zawsze pomagać finansowo dzieciom (m.in. po latach harówki myśleć jeszcze o nieruchomościach dla dorosłych dzieci), a swoje potrzeby mieć w dupie, bo to tylko fanaberie i strata pieniędzy.
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim Weź daj se chłopie spokój z taka kobitą. Pasja do latania to coś pięknego. Teraz Ci tak p------i, za jakiś czas stwierdzi że jesteś nudny bo nie masz pasji i siedzisz w domu po pracy, a ten Andrzej z biura ma tyle zajawek xD
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: a co jest nienormalnego w tym że baba chce miec więcej czasu na spędzanie z facetem? ja j---e przecież to oczywiste i normalne jak 1+1. wy tutaj chyba musicie odreagować że was baby tyrają w realu z tymi "OLEJ JA MIREK W------E".

wielkie k---a szczęście dla baby ze chłopa nie będzie przez połowe urlopu z nią i po pracy też nie xD no co za nienormalna baba nie chce
  • Odpowiedz
a co jest nienormalnego w tym że baba chce miec więcej czasu na spędzanie z facetem? ja j---e przecież to oczywiste i normalne jak 1+1

@czescmampytanie: Najpierw baba sprowadza faceta do swojego poziomu, potem go pokonuje a na końcu zostawia :) Dlatego każdy normalny, człowiek dba o siebie i rozwija siebie, a jak druga strona ma z tym problem to to jest, jej problem ;) Tyle i aż tyle. Tylko
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: A. Zobaczy że jesteś facetem i stawiasz na swoim. Poinformuj o swojej decyzji i nie cofaj się jak będzie robić sztuczki abyś zdanie zmienił
  • Odpowiedz