Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1780
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +318
źródło: 1000005415
Pobierz

Wpis o tym, jak to umowa o pracę na czas nieokreślony jest równie stabilna jak B2B.
W mojej firmie z dnia na dzień dostaliśmy wiadomość, że zwalniają ludzi z QA. Będzie to pewnie łącznie około 20 osób (tyle mniej więcej policzyłam, jeśli nie więcej), lista osób nie jest znana. Powód jest taki, że stanowiska QA są likwidowane.
Co ciekawe nie wszystkich. Tym, którzy mieli zostać, zaproponowano wypowiedzenie zmieniające, w którym zmienia się tylko tytuł stanowiska: z QA na SDET (!sic).
#pracait #programista15k #korposwiat #prawopracy #testowanieoprogramowania
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Czyli 3 miesiące wypowiedzenia + odprawa. A w międzyczasie przedsiębiorca b2b wylatuje na bruk z dnia na dzień XD
* przyjdzie nowy managment i zrobi jakąś roszadę w stylu "wyrzucamy wszystkich QA" albo "przepisujemy wszystko na język X"
* przeniosą pracę do hindusów
* wyrzucą, bo słabe finanse
* wyrzucą, bo chcą lepsze finanse
* jakieś
@niedorzecznybubr: widziałem taką samą sytuację w przypadku uopiarza, ale kołpujcie dalej
@2-aminopirydyna: jak?
@mirko_anonim: bo będą zatruidniać QA z Indii a w prawie pracy na UoP jak cie wyrzucą ze stanowiska i będą podobne otwierać to muszą cię zatrudnić, więc wrzucają fejkowe stanowsika by potem rekrutować kogoś innego na QA
@2-aminopirydyna: Wiesz że nie musisz podpisywać wszystkiego co podsuwają ci pod nos? Warto o tym wiedzieć bo jeszcze przypadkiem przepiszesz swoje mieszkanie jakiemuś aspirującemu politykowi.
Jeśli ktoś mający konflikt w pracy zgadza się na
@Zimm3man: Te odprawy na UoP to chyba tylko w największych i totalnie legitnych firmach. Żeby była odprawa musi być wypowiedzenie z "winy" pracodawcy, czyli jakieś redukcje itd. Jak chcą Cię zwolnić, to w praktyce podsuwają Ci do podpisania wypowiedzenie