Wpis z mikrobloga

• 1
ale te listewki obłożone na jodełkę zwyczajnie wyglądają staro

@Itslilianka: za to gumolit będzie nowoczesny xD Ten parkiet tym bardziej tam pasuje, bo jak kolego wspomniał dom jest z lat 60-tych. Wy to umiłowanie do kiczu wyssaliście z mlekiem matki.
  • Odpowiedz
  • 1
Serio - co cię tak triggeruje w tym jak mieszkają inni? 3/10 bo odpisałem na zarzutkę

@K1CrasH: aż tak cię triggeruje, że ktoś ma swoje zdanie o zamiłowaniu do kiczu Polaków, że napisałeś tutaj komentarz?
  • Odpowiedz
@nowszyja aha, wszystko co ci się nie podoba to wg ciebie kicz, widzę że nie jesteś w stanie zrozumieć że ludziom podobają się różne rzeczy i każdy ma inne poczucie estetyki, dalszą rozmowa nie ma sensu.
  • Odpowiedz
i tak wolę te zużyte klepki niż najtańsze g---o

@curiousboi: skoro to budynek z lat 60 to oznacza, że pod klepką na 95% jest rakotówrczy lepik asfaltowy który traci jakieś 5% swojej toksyczności na 50 lat. Jak mieszkasz sam to sobie je trzymaj, ale jak masz dzieci to jednak pomyślałbyś by to wszystko wywalić.
FOTEL - >i tak wolę te zużyte klepki niż najtańsze g---o

@curiousboi: skoro to budyn...

źródło: subit

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
w latach 90tych nie było paneli lvt ani spc jest duża różnica

@irenicus30: w czym? W grubości tego dziadostwa. Nadal to sztuczne badziewie udające coś czym nie jest.
  • Odpowiedz
@FOTEL: usuwałem to cholerstwo u siebie na otwarcie remontu, parkiet z wierzchu był piękny ale niestety musiał wylecieć
nie wiem jeszcze co dam zamiast, ale żadnych paneli na 100%
  • Odpowiedz
To się tak mówi nie kładź paneli, sam chciałem deskę położyć, ale jak porównałem ze sobą ceny, to wybór był prosty.
  • Odpowiedz
@curiousboi @nowszyja przecież ten parkiet wygląda jak gowno xD doceniam trwałość i to ciepło pod nogami ale estetycznie to ściek. Zresztą dajcie ludziom mieszkać tak jak chcą.

@Itslilianka: po parkiecie przejedziesz cykliniarką, lakierem i jest jak na Wawelu ( ͡ ͜ʖ ͡) A panele zawsze są żówniane i stukają jak popieprzone.
Teraz tylko ciężko o prawdziwy lakier, wszędzie tylko jakieś eko-g---o, które można
  • Odpowiedz
@curiousboi @nowszyja przecież ten parkiet wygląda jak gowno xD doceniam trwałość i to ciepło pod nogami ale estetycznie to ściek. Zresztą dajcie ludziom mieszkać tak jak chcą.

@Itslilianka: po parkiecie przejedziesz cykliniarką, lakierem i jest jak na Wawelu ( ͡ ͜ʖ ͡) A panele zawsze są żówniane i stukają jak popieprzone.
Teraz tylko ciężko o prawdziwy lakier, wszędzie tylko jakieś eko-g---o, które można
  • Odpowiedz
@nowszyja: a o ogrzewaniu podlogowym slyszal? bo jak nie chcesz wszedzie plytek to zostaje ci wlasnei nowoczesny gumolit.
Zwlaszcza ze na etapie wykanczania to juz budzet masz przekroczony o duzo wiecej niz szaczowales w najgorszym przyapdku.

Patrzac po twoich wpisac to wlasnie zaczynasza odkrywac zycie. dobrze ze wystawiles leb z piwnicy, ale nei tedy droga.
  • Odpowiedz
@enron: To u mnie jak 15 lat temu było cyklinowane i lakierowane na nowo to stolarz bardzo nie chciał robić porządnym lakierem tylko namawiał na jakieś eko coś tam.
Ale jednak zrobił takim porządnym że smród był niesamowity ale warto było się przemęczyć bo cały czas ta klepka pięknie się trzyma.
  • Odpowiedz
@enron no to mówię, szanuje za trwałość i przyjemne uczucie chodzenia po nim ale nie podoba mi się. Żyjemy w czasach jednorazowych rzeczy, czy to meble czy podłogi. Wymienia się co kilkanascie lat i tyle. Wiadomo że mniej to ekonomiczne i ekologiczne ale takie czasy. Fronty meblowe ludzie tez wolą z MDF bo tanie i można je tanio wymienić niż takie z litego drewna niż forniru xd
  • Odpowiedz