Wpis z mikrobloga

@nowszyja: To zależy bo niektóre są bardzo dobrej jakości a co za tym idzie drogie. Specjalnie popularne to nie jest w Polsce ale ludzie lubią zmiany więc może się to zmienić. Myślę że niebawem hitem będą znów dywany, ale nie takie małe a całe pokoje z dywanami przyklejonymi do podłogi.
Kiedyś szał był na płytki w łazienkach a teraz ludzie kombinują żeby było jak najmniej tych płytek i wolą ściany
  • Odpowiedz
@curiousboi: flaszbaki z podstawówek

Parkiet jest dobry, jak masz kontrolę klimatu w domu.
Jak się wilgotność zmienia w ciągu roku od 60% bo lato i burze, po 25% bo grzeją, to ten parkiet będzie jak fale dunaju.
  • Odpowiedz
@curiousboi: Te parkiety to obecnie usuwa się bardziej przez to że najczęściej są w c--j krzywe, odspojone i pod spodem jest subit. Dla samego nowszego efektu wizualnego raczej mało osób go usuwa, aczkolwiek to nic dziwnego, z jakiegoś powodu w tych latach 60 też kładli nowoczesny parkiet zamiast klasycznych desek.
  • Odpowiedz
@nowszyja: Ja myślałem o prawdziwej podłodze z dobrego drewna w mojej blokowej rezydencji (k---a, dębowa podłoga do bloku XDDD), ale jak mi przyszło do głowy że się pojawią jakieś pluskwy lub inne k------o i trzeba będzie to wyrzucać na śmieci to pomysły na "drogie" podłogi mi przeszły.
  • Odpowiedz
@nowszyja Parkiet to może i jest fajny jak zrobisz nowy za kupę siana i jakimś twardym lakierem go potraktujesz, ja miałem u siebie wielce cyklinowany parkiet z lat 60, to tak chłop zrobił że ładne może i było ale wgniecenia i rysy się w nim robiły od samego patrzenia. Jak na remont go zerwałem to pod spotem była tona rakotwórczego subitu, j----o jak w spalarni śmieci, i do tego leżały tam
  • Odpowiedz
  • 0
bo jak nie chcesz wszedzie plytek to zostaje ci wlasnei nowoczesny gumolit.

@srgs: g---o prawda. Widzę, że sobie znajdujecie usprawiedliwienia dla tego kiczu.
  • Odpowiedz
  • 0
@ossadagowah: panele laminowane > gumolit aka panele winylowe. Można zrobić wykończenie tanio i z gustem, a można drogo i z płytkami drewnopodobnymi z łazience ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
panel winylowy jest sztywny a jego położenie musi się odbyć na mega płaskiej podłodze

@nowszyja: @seraf20: a to jakie zalety są nad normalnym zwykłym?
Drugie pytanie jak mam lekkie wykrzywienia na podłodze, to to można szlifować? Bo chce panele położyć na części mieszkania, ale nie chciałem musieć doprowadzac tam podłogi do ekstra stanu bo nie doprowadzę, ogarnąć z grubsza tu trochę szlifując tu trochę dając wylewki, i może
  • Odpowiedz
@nowszyja: mam parkiet w mieszkaniu i to nie jakieś biedajodełki jak w przeciętnej podstawówce tysiąclatce tylko w swastyki i to ma wiele wad + jest uciążliwe w utrzymaniu, a utrzymanie ma być lekkie łatwe i przyjemne.
jaki stopień przyciemnienia szyb w gelendzie na blachach ua?
  • Odpowiedz