Wpis z mikrobloga

Ile mieliście lat jak się dowiedzieliscie że przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych jest dozwolone, jeśli odległość od najbliższego przejścia przekracza 100 metrów? #prawojazdy #prawo #motoryzacja
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Lynxu bo ja się dowiedziałem dziś. Pierwsze słyszę że można przejść przez jezdnię jak nie ma blisko pasów. A słyszałem raczej że można przejść bezkarnie w odległości 40m od pasów
  • Odpowiedz
@Itslilianka: a wiedziałeś że: "Jeżeli jednak skrzyżowanie znajduje się w odległości mniejszej niż 100 m od wyznaczonego przejścia dla pieszych, przechodzenie jest dozwolone również na tym skrzyżowaniu." ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@interpenetrate właśnie przekracza xD ja słyszałem o przepisie że wolno przejść jeśli w pobliżu jest przejście dla pieszych a ten przepis dotyczy tego że jak masz za daleko do przejścia to możesz przejść gdziekolwiek xD
  • Odpowiedz
@Itslilianka to teraz dowiesz się jeszcze, że przechodząc tak jak żółty to nie dość, że po prostu możesz to robić to jeszcze skręcający czerwony musi cię puścić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Plus ludzie o widocznej niepełnosprawności ruchowej mogą przechodzić w dowolnym miejscu.
Krupier - @Itslilianka to teraz dowiesz się jeszcze, że przechodząc tak jak żółty to ...

źródło: 1000001099

Pobierz
  • Odpowiedz
@PurpleHaze

a kiedy sie dowiedxiales, ze tylko na drodze jednojezdniowej? ( )

A kiedy ty, że tylko w obszarze zabudowanym? ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
Plus ludzie o widocznej niepełnosprawności ruchowej mogą przechodzić w dowolnym miejscu

@Krupier: Z jednym małym wyjątkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

§  13.
1. Zabrania się chodzenia po torach (torowiskach), zatrzymywania się na nich oraz przechodzenia przez wydzielone torowisko w miejscach do tego nie przeznaczonych.
  • Odpowiedz