Wpis z mikrobloga

Siemanko Mirasy, jest jakiś #programista15k , który mógłby mi pomóc?
Chce na święta zagrać z rodzinką w ' The floor'. Jako, że nie znalazłem lepszego rozwiązania pomysl jest taki żeby w PowerPoincie wyświetlać zdjęcia po kolei w danej kategorii np 70 sztuk). Chciałbym jakoś zautomatyzowac proces pobierania zdjęć, zamiast klikać 70 razy 'zapisz jako'. Próbowałem z perplexity w Pythonie ale coś nie chce trybic. Jest ktoś w stanie pomóc?
#programowanie #python #komputery #pomocy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chce na święta zagrać z rodzinką w ' The floor'. Jako, że nie znalazłem lepszego rozwiązania pomysl jest taki żeby w PowerPoincie wyświetlać zdjęcia po kolei w danej kategorii np 70 sztuk). Chciałbym jakoś zautomatyzowac proces pobierania zdjęć, zamiast klikać 70 razy 'zapisz jako'. Próbowałem z perplexity w Pythonie ale coś nie chce trybic. Jest ktoś w stanie pomóc?

@Francis_Drake: na pewno ktoś jest w stanie, ale bez informacji:

- co chcesz zrobić
  • Odpowiedz
  • 0
@Yelonek perplexity podpowiedziało mi, że najlepiej będzie zautomatyzowac to robiąc kod w Pythonie. Miało to polegać na tym, że opierając się na haśle np ' james bond with gun' przeszukuje Google grafikę i pobiera dwa pierwsze zdjęcia i zapisuje je w folderze.
W sumie to nic nie mam bo nie działa. Wysyłałem mu jakie błędy wyskakują ale z czasem się poddał xD
  • Odpowiedz
perplexity podpowiedziało mi, że najlepiej będzie zautomatyzowac to robiąc kod w Pythonie. Miało to polegać na tym, że opierając się na haśle np ' james bond with gun' przeszukuje Google grafikę i pobiera dwa pierwsze zdjęcia i zapisuje je w folderze.

W sumie to nic nie mam bo nie działa. Wysyłałem mu jakie błędy wyskakują ale z czasem się poddał xD

@Francis_Drake: nadal nie wiadomo jak wygląda kod, jakie wyskakują
  • Odpowiedz
  • 0
@Yelonek mam już kod, który wyszukuje i nawet pobiera ale nie mogę przeskoczyc tego żeby zdjęcia były w większej rozdzielczości bo po pobraniu są zwyczajnie małe, gdy je rozciągne robią się niewyraźne
  • Odpowiedz