Wpis z mikrobloga

@WolnyBLN: jakaś przesyłkę z Chin odbierałem z paczkomatu. Zawsze do tego samego. Podjeżdżam i otwieram. Nic się nie otwiera xdddd nagle patrzę: PACZKOMAT PO DRUGIEJ STRONIE ULICY. Dzida tam, bo dwupasmowa ale adres prawie ten sam. Także da się xd
  • Odpowiedz
Bo to jest to samo

@Goronco: Chyba u Ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie dość, że Inpost jest najdroższy to jeszcze na Allegro trzeba do niego dopłacać
  • Odpowiedz
@moj_wykopowy_login: korzystam z paczkomatów w lokalizacji, gdzie są dwa urządzenia w odległości ok. 15-20 metrów od siebie. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym stojąc pod jednym, dał radę otworzyć skrytkę w drugim. Zawsze miałem komunikat, że jestem za daleko od urządzenia.
  • Odpowiedz
sraczkomat chyba. DHL nie umie w paczkomaty. InPosta nie otworzysz w Koziej Wólce, jak jesteś w Wąchocku.

@PokemonowyRambo:
Dokładnie, jak kiedyś dostałem na app Inpostu info, że mam paczkę w paczkomacie. Podchodzę, otiweram i nic. Okazuje się, że to była paczka dla kogoś innego i w innym mieście. Nie wiem jakim cudem ja to dostałem na app, pewnie jakiś błąd systemu, ale dzięki temu że nie zostało to aktywowane, to
  • Odpowiedz
są rzeczywiście dość blisko siebie, jakieś 80m metrów. Ja mam paczkomat 50 metrów od domu i dawno nie sprawdzałem, ale kiedyś mogłem go otworzyć z mieszkania.

@radziuxd: Gdyby zrobić tolerancję do 20 metrów to na 90% gównianych telefonów to by więcej nie działało, niż działało. Inpost ma chyba 120 metrów tolerancji, co było ok w 2019 roku ale dziś na 120 metrach potrafią stać trzy paczkomaty.

Orlen Paczka ma 50 metrów tolerancji,
  • Odpowiedz
@radziuxd: Kiedyś (ok. 3 lata temu) to badałem spoofując lokalizację. Ale jak jest dzisiaj to pewności nie mam. Po prostu trzeba dać jakąś tolerancję, bo o ile w okolicy siatki ulic dokładność lokalizacji to kilka metrów (bo nanosząc wektory ruchu na dane z mapy da się wyestymować dokładniejszą lokalizację), o tyle w miejscach gdzie czasami stoją APM to z tą dokładnością lokalizacji bywa różnie. O ile w iPhonach czy Samsungach
  • Odpowiedz
@Goronco: bo nie wszyscy maja opcje inpostu. Ostatnio z notino zamawialem paczke i do DHL poszla - niszczyli mi cale opakowanie/kartony wewnatrzne, ozdobne. Ostatni raz cos DHL odbieram.
  • Odpowiedz
@Goronco to chyba ty w p------y wierzysz jak kupujesz z Chin UJ wie co i sądzisz że impost to najlepszy gracz. Nie, bie jest najlepszy bo hehe marketing i hehe paczkomaty rozwalone po całym kraju tworzące ściek z krajobrazu Plus hehe brzoska który ukrywa dochody jakimiś szemranymi interesami na Cyprze. Impost to g---o gdzie w normalnym kraju związki zawodowe by się wzięły za to. Ale u nas prawica i dziki kapitalizm
  • Odpowiedz
@WolnyBLN: W inPost kiedyś sprawdzałem stojąc z 20m od paczkomatu i się nie udało. Widać, że ktoś to tam przemyślał.

Natomiast raz miałem sytuację, że 3 osoby stały pod paczkomatem, otworzyła się moja skrytka i jeszcze jakaś i babka wzięła przesyłkę z mojej skrytki i idzie w swoją stronę. Ja wyciągnąłem przesyłkę z drugiej skrytki i patrzę po nr tel. że to nie moja. I biegnę za babką, żeby wymienić
  • Odpowiedz