Wpis z mikrobloga

Linkedin jest c---a warty, serio. Wiecie ile dostałem ofert od 1 sierpnia? Dokładnie 29 ofert, co daje 1,8 oferty tygodniowo.

Wiecie ile z tego miałem rekrutacji (1 etap)? Tylko trzy. Z tych trzech tylko w jednej 2 etap z 5, w żadnej 3 etapu xD

Zajebiste te oferty nie ma, jedna oferta na linkedinie to szansa 10,3% że po wysłaniu CV zaproszą cie na 1 etap rozmowy. I te kur* oszcżedzają na programistach zamiast wywalić 3/4 działu HR, po co więc ten HR przepala kase wysyłając oferty jak leci skoro i tak tylko 10% matchuje xDDD Po co wysyłają oferte ludziom, którzy po wysłaniu CV i tak zostaną odrzuceni (a przecież w CV mam w 99% to samo co na linkedinie lol). No chyba tylko żeby kogoś w-----ć, albo mu ukraść dane osobowe

Jednak jak wyśle CV na jakimś no-fluff / just-join / czy nawet je
*ne PRACUJ.PL to na 5-6 wysłanych CV mam 4-5 ghostów i 1 rozmowe o prace (1 etap) czyli jakies 20% skuteczności

#linkedin to scam i g---o w 2025 roku

#programowanie #programista15k #pracait #pracbaza #korposwiat #sprintyjacka #kryzysit
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elo_kebab: ja sie powaznie zastanawiam nad skasowaniem konta na linkedinie, to bardziej biznesowy facebook dla Grażyn z HR-u i menedzerow sredniego szczebla, ofert jest tam tyle co kot naplakal
  • Odpowiedz
@elo_kebab: z tego co zauważyłem to linkedin przejął rolę facebooka. Dużo offtopic niezwiązanego z biznesem + coraz więcej polityki (niektórzy nawet wykupują posty sponsorujące np. postulaty partii z którymi się utożsamiają ( ͡° ͜ʖ ͡°)) + manipulacja (ostatnio wpadł mi post na tablice gdzie chwalą Polskę, że coraz więcej ma miejsc pracy a sektor IT to w ogóle dominuje, wchodzę na profil autora a tam "współwłaściciel
  • Odpowiedz