Wpis z mikrobloga

Co by się stało, gdyby okazało się ze microsoft wprowadzi (subskrypcje) opłaty co-miesięczne na windowsa?
#linux #windows

Co by było?

• Ludzie by masowo przechodzili na linuxa. 16.7% (715)
  • pogodzili by się z tym i płacili co miesiąc. 25.1% (1073)
  • Ludzie by siedzieli na starych wersjach windowsa. 52.2% (2231)
  • Zaczeliby kupować drozszy sprzęt z MacOS. 5.9% (252)

Oddanych głosów: 4271

• 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LadySandra: myślę że by się znalazła masa ludzi gotowa płacić 30 zł miesięcznie za korzystanie z windowsa, tak jak płacą za spotify, netflixa i te inne gówna
  • Odpowiedz
  • 72
@LadySandra: to zależy. Myślę, że największa grupa by została na starszej wersji na tyle długo na ile rozsądnie się da zostać, a potem grzecznie zaczęła płacić. Na Linuxa myślę, że kilka % by przeszło, na MacOS może kilkanaście %.
  • Odpowiedz
@LadySandra: większość pierw by siedziała na starej wersji, a później stopniowo sie z tym godziła i płaciła co miesiąc, jednak pewnie zauważalna część dała szanse linuksowi, a niektórzy by pewnie próbowali sie przesiąść na MacOSy.
  • Odpowiedz
@LadySandra: ja się przeniosłem w związku z Windows 11 na Mac, ogólnie lepszych komputerów dla przeciętnego użytkownika niż MacBook czy Mac Mini nie ma.
  • Odpowiedz
@LadySandra: Wsparcie Microsoftu samo poleca używanie Microsoft Activation Scripts przy problemach z aktywacją także Hindusi z Redmond mają szczerze gdzieś trzepanie kasy z Windowsa skoro i tak trzepią kasę z danych telemetrii a jeszcze więcej z Office 365 i Azure, a kolega @Rustyyyy powinien znaleźć sobie lepsze hobby niż zbieranie na mnie teczki niczym TW SB. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LadySandra: Większość by się pogodziła i mówiła, że tak trzeba, bo czasy się zmieniają i chcą wsparcia, a to kosztuje.

Ludziom można dosłownie srać do ryja, a ci jeszcze będą walczyć za sprawę xD

Przerobione wielokrotnie w historii świata.
  • Odpowiedz
Zapominacie że większość społeczeństwa nie umie into inne systemy operacyjne bo to dla nich czarna magia, jak ktoś nauczony przez dziesiątki lat siedzieć na windzie to nie będzie chciał zmienić oprogramowania, będzie płacić albo będzie jechać na piratach to dane statystyczne z 2025 top 3 używane os przez ludzi na całym świecie, poza tym winda to nie tylko software w pracy itp, setki mil ludzi gra w gry, a te są w
  • Odpowiedz